Новини

Tаланти

повече от Tаланти

Мисия Меценат

повече от Мисия Меценат

Бизнес и иновации

повече от Бизнес и иновации

Известия

вижте и нашите партньори

Изкуство

Литература

Литературен конкурс по повод 200-годишнината от рождението на Шандор Петьофи

„Институт Лист – Унгарски културен институт София“ и Национална професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ – Разград отправят покана към учениците от VIII до XII клас, които по случай 200-годишнината от рождението на унгарския поет и революционер Шандор Петьофи да напишат текст от най-много 200 думи

Нощта на четенето осветли страховете в литературата

За първи път Френският институт в София организира Нощ на четенето на 20 януари т. г. Тази проява, посветена на страха в литературата, изпълни докрай медиатеката на института, намиращ се на столичния площад „Славейков“.

Нощ на четенето във Френския институт 2023

За първи път Френският институт в България се включва на 20 януари 2023 в шестото издание на Нощта на четенето от 18:00 часа до полунощ, нощ посветена на страха в литературата. От приказки до фантастични истории, от научна фантастика до полицейски разследвания

Осми „Годишни награди“ на Столична библиотека

Библиотеката на София организира церемония по връчване на Осмите „Годишни награди“ на Столична библиотека 2022 – Писател на годината & Читател на годината, която ще се състои на 17 януари 2023 г.(вторник) от 12:00 ч. в Столична библиотека, зала 3 етаж.

Автографите ни от български писатели през 2022 г.

По време на Коледния панаир на книгата и Софийския междунроден литературен фестивал през 2022 г. в НДК събрахме толкова хубави лични послания от различни автори, че решихме да им посветим специална публикация на сайта ни.

Образование и наука

Francophonie

За езиците

Facebook

Twitter

Блогове

още блогове