Национален форум „Трофеи на Франкофонията“

Публикувано:
09:02ч / 20.03.2018г
Брой прочитания:
180
Брой коментари:
0

Международната организация на Франкофонията (OIF), чрез Регионалния офис за Централна и Източна Европа, и групата на франкофонските посланици в България, организират на 20 март 2018 Национален форум „Трофеи на Франкофонията“.

Форумът се провежда под патронажа на Народното събрание на Република България по повод Месеца на Франкофонията, който се чества едновременно в Централна и Източна Европа със събития на регионално и национално ниво. Това е първото издание под знака на Науката във Франкофонията, в което ще се съберат стотици гости, за да  отпразнуват присъствието и влиянието на Франкофонията в различни области и дейности.

Форумът ще се проведе в Народното събрание от 10ч до 12ч, и ще бъде повод шестима достойни българи да бъдат отличени  за работата си в името на Франкофонията и влиянието на френския език. За това първо издание са избрани шест категории: алумни, култура и спорт, образование и френски език, висше образование, предприемачество и журналистика.

Церемонията ще бъде открита от г-н Емил Христов, заместник-председател на Народното събрание. Приветствено слово ще произнесат г-жа Рени Йотова, регионален директор на МОФ, г-н Ерик Льобедел, посланик на Франция от името на групата на Франкофонските посланици, както и г-н Юлиан Ревалски, председател на Българската академия на науките.

Източник: www.francophonie.org