Франкофонски конкурс « Моята теза в 180 секунди »

Публикувано:
10:38ч / 01.02.2020г
Брой прочитания:
372
Брой коментари:
0

За трета поредна година, Университетската агенция на Франкофонията и Френският институт в България организират българско издание на конкурса «Моята теза в 180 секунди».  Целта на конкурса е да даде възможност на настоящи или защитили през изминалата академична година докторанти, да представят пред разнородна публика от неспециалисти темата на своето изследване. Всеки участник трябва в рамките на три минути да направи ясно, сбито и същевременно убедително и атрактивно изложение на френски език, на проблемите, по които работи.

Конкурсът « Моята теза в 180 сенунди » предоставя на участниците уникалната възможност да усъвършенстват комуникационните си способности, като същевременно запознаят по-широка публика с изследванията си. Той е и средство за представяне и популяризиране на докторантската форма на обучение.

Конкурсът е и начин за представяне на българската научна продукция и засилване на контактите и обмена между научните среди и обществото.

Конкурсът « Моята теза в 180 секунди » е вдъхновен от състезанието Three minute thesis (3MTMC), което за първи път е организирано през 2008г. в Университета Куинсленд, Австралия. През 2012 г. той навлиза във франкофонското пространство, като вече има издания в близо двайсет държави.

Победителят в националния финал на 8 юни ще представя България на международния финал, който тази година ще се проведе през м. октомври в Париж, Франция. За участие в този финал, на победителя ще бъде осигурен професионален коачинг и допълнителна езикова подготовка. Ще бъдат раздадени награди и за първо, второ и трето място, както и награда на публиката.

Цялата необходима информация за конкурса може да научите на сайта на УАФ.

Записванията стават на адрес : peter.topareff@auf.org / тел. 02 423 48 05

Краен срок: 1 април 2020 г.

Източник: УАФ