Екип

Гергина Дворецка

Гергина Дворецка

Гергина Дворецка е родена в София. Завършила е 9-та френска гимназия в София и българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“ с втора специалност френски език. 39 години работи в Българското национално радио, където дълги години е водила младежки предавания. Създател и водещ е на първото предаване за евроинтеграция в българския ефир, което се излъчва по програма „Хр.Ботев“ на БНР от юли 1990 до септември 2014 г. Водила е още 6 авторски предавания по същата програма. Удостоена е с юбилеен медал „1300 г. България“, кавалер е на Ордена на Академичните палми – третото по ранг държавно отличие на Франция, получавала е награди за журналистическата си работа. Автор е на 7 книги с поезия и проза. Председател на фондация „Европа и светът“ и главен редактор на нейния сайт.

Още за Гергина Дворецка в сайта на БНР

Владимир Дворецки

Владимир Дворецки

Владимир Дворецки е журналист с 30-годишен опит в печатните медии. Той е роден в Димитровград през 1957 г. Завършил е Английската езикова гимназия в Пловдив и английска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Първата му работа след дипломирането е в Института по астрономия към Българската академия на науките. След това работи като репортер и редактор във вестниците „София нюз“, „Континент“, „Денят“, „Новинар“ и „Телеграф“. Владимир Дворецки пише основно на външнополитически теми. Редактор е и на седмичната страница „Наука“. Говори английски, руски и в по-малка степен испански и френски.

Богданче Ангелче Владимир Дворецко

Богданче Ангелче Владимир Дворецко

Богданче Ангелче Владимир Дворецко, чието родно място е София, завършва Първа английска езикова гимназия в София. След това завършва бакалавърска и магистърска програма по скандинавистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Поради езиковедските си интереси изучава над десет езика, сред които английски, шведски и норвежки. Преподава норвежки език в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Обича да се занимава с изкуство – писане на художествени текстове, създаване на музика, пеене. Пее в Академичен хор „Света Параскева“ при Националната художествена академия.