Коледни ангели на сцената на Музикалния театър

Публикувано:
16:23ч / 28.12.2022г
Брой прочитания:
182
Брой коментари:
0

Коледно-новогодишният концерт „В ангели аз вярвам“ на Музикалния театър, който имахме удоволствието да слушаме на 22 декември, остави у нас усещането за феерия от звуци и светлини, която не ни напусна и през празничните дни. Под диригентството на Людмил Горчев чухме голяма част от любимите ни изпълнители, като някои от тях ни изненадаха в по-различно амплоа. Излъчващата аристократизъм Марияна Арсенова този път майсторски се превъплъти в чистачката, мечтаеща за сценични изяви („Приказката“ от Виктор Хърбърд). Блестящият с комедийния си талант Александър Мутафчийски сега изпя романтичната ария „Дулсинея“ („Човекът от ла Манча“ от Мич Лий), а малко по-късно влезе в ролята на Жан Валжан („Клетниците“ от Клод-Мишел Шонберг), като си партнираше с Александър Панайотов, Теменужка Трифонова, Илона Иванова, Денко Проданов, Владимир Грудков, Десислава Николова, Тодор Велков. След яркото си превъплъщение в трагичния образ на Тевие от мюзикъла „Цигулар на покрива“, с който отбеляза наскоро своя 50-и житейски и 25-и сценичен юбилей, Мутафчийски очевидно все по-често ще съчетава комедията и драмата в изявите си.

Всеки от изброените по-горе актьори се представи в Коледно-новогодишният концерт и с други популярни песни, арии или дуети. Пълната програма може да видите на снимката вдясно.

Впечатляващи бяха изпълненията на Зорница Дамянова, Олга Динова, Елица Красимирова, Пеньо Пирозов, Христо Сарафов.

Добрина Икономова беше заложила на български композитори. Тя изпя „Номер с шапките“ от „Малката кибритопродавачка“ на Румен Бояджиев-син и “Christmas“ от Юли Дамянов.

Публиката се въодушеви и от кристалните гласове на Християна Лоизу и Боряна Йорданова в “Happy New Year” на АББА.

Безспорният гвоздей на вечерта обаче беше участието на двама млади изключително талантливи незрящи изпълнители – Хриси Пачалова и Лъчезар Кацарски (когото имахме шанса да чуем и на джаз фестивала в Боровец това лято). Бъдещето е пред тях!

Аплодисменти за хора и балета на Музикалния театър, които умело допълваха повечето от изпълненията! Балетът имаше и самостоятелна изява: „Маскарад“ от Арам Хачатурян. И съвсем не на последно място: поздравления за режисьора Явор Радованов и за водещия Георги-Маноел Димитров, който така искрено произнасяше мотото на концерта „В ангели аз вярвам“, че не беше трудно да повярваме в коледните чудеса.

А сега живеем в очакване на Новогодишния оперетен бал при принц Орловски тази вечер, 28 декември, в НДК!

Гергина и Владимир Дворецки

Източник: www.evropaworld.eu