Месец на Франкофонията в България

Публикувано:
13:02ч / 13.03.2017г
Брой прочитания:
313
Брой коментари:
0

Всяка година от 1990 насам, месец март е посветен на честването по света на празника на Франкофонията. Франкофили и франкофони празнуват своя общ език и потвърждават отново солидарността и съпричастността си към Франкофонията в полза на културното многообразие. Франкофонията е представена от 84 държави и правителства, 274 милиона говорещи езика на 5-те континента и от над 600 дейности и събития по целия свят през март.

През 2017 групата на Франкофонските посланици представя месеца на Франкофонията в България в партньорство с институционалните представители на Франкофонията в България, Междунродната организация на Франкофонията, представлявана от Франкофонския регионален център за Централна и Източна Европа(CREFECO), Университетската агенция на Франкофонията (AUF) и Висшето франкофонско училище по администрация и мениджмънт (ESFAM), както и с българското Министерство на външните работи.

Франкофонски филми, караоке, конкурс по франкофонска диктовка за всички, концерти, чествания и ученически спектакли ….. Не пропускайте многобройните празнични събития, организирани през март 2017 в България.

Участвайте масово, за да бъде месец март в България – страна-членка на Франкофонията от 1991г, празник на ентусиазма, породен от френския език и франкофонските култури.

Цялата програма с проявите за месеца на Франкофонията у нас може да видите тук.

Източник: http://institutfrancais.bg