„България пее“ отново!

Публикувано:
11:37ч / 23.04.2017г
Брой прочитания:
765
Брой коментари:
0

На 22 април в Съюза на българските композитори се проведе поредният концерт в рамките на „България пее“ – национална инициатива на Български хоров съюз за популяризиране и поставяне на хоровото пеене във фокуса на общественото внимание.
Участваха:
– Академичен хор „Света Параскева“ при Национална художествена академия с диригент д-р Галина Луканова
http://www.svetaparaskevachoir.com/
– Детски хор „Милка Стоева“, гр. Бургас, с диригент Светла Стоева
http://www.mladite.eu/bg/horova-shkola-milka-stoeva/;
– Софийски камерен хор „Васил Арнаудов“ с диригент проф. Теодора Павлович
http://www.sofiachamberchoir.com/
По време на концерта д-р Галина Луканова, която е председател на Българския хоров съюз, връчи дипломи на трите хора за участието им в инициативата „България пее“.

Д-р Г.Луканова и проф.Т.Павлович
Д-р Галина Луканова и проф.Теодора Павлович

Проф. Теодора Павлович обяви тазгодишния носител на престижната награда на името на видния български хоров диригент и музикален педагог проф. Васил Арнаудов. Неин лауреат е д-р Галина Луканова за всеотдайната й работа като председател на БХС и за инициативата „България пее“, която се провежда за втора поредна година. През 2017 г. тя се провежда от 21 до 23 април и в нея се включват хорове от Асеновград, Благоевград, Ботевград, Варна, Враца, Горна Оряховица, Дупница, Казанлък, Пловдив, Свищов, София, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол.

Вдъхновяващ беше финалът на концерта в Съюза на българските композитори на 22 април, когато Академичен хор „Света Параскева“ при НХА, Детски хор „Милка Стоева“, гр. Бургас, и Софийски камерен хор „Васил Арнаудов“ пяха заедно под диригентството на проф. Теодора Павлович.

Източник: www.evropaworld.eu