Българско участие в Марша за Европа в Рим

Публикувано:
09:27ч / 03.04.2017г
Брой прочитания:
286
Брой коментари:
0
По време на официалните тържества за отбелязване на 60-годишнината от подписването на Римските договори, с които се поставят основите на днешния Европейски съюз, в италианската столица се провеждаше и друго паралелно събитие.
Част от българската група
Част от българската група

Над 10 000 души участваха в Марша за Европа в Рим и призоваха държавните и правителствени ръководители на ЕС да одобрят пътна карта, която да даде нов тласък и да завърши икономическото и политическо единство на Европа.

Маршът беше организиран от Съюза на европейските федералисти, Младите европейски федералисти, Международното европейско движение и групата “Спинели” в Европейския парламент и беше подкрепен от 60 организации на европейско и национално равнище.
Българската група се състоеше от 11 души сред които членът на председателството на ЕП Андрей Ковачев, бившия вицепремиер Румяна Бъчварова, Генералния секретар на Европейското движение в България Велко Иванов, представители на Европейско младежко движение България, Младежки екип Европа и др.
Снимките, които публикуваме, както и кратката информация към тях, ни бяха любезно предоставени от Генералния секретар на Европейското движение в България Велко Иванов.

Източник: ASEA