Дискусия за програма МЕДИА на кинофестивала „Златна роза“

Публикувано:
06:39ч / 30.09.2019г
Брой прочитания:
239
Брой коментари:
0

В рамките на фестивала на българския игрален филм Златна розa, Варна (27 септември – 4 октомври 2019) българското бюро на европейската програма Творческа Европа МЕДИА организира дискусионен панел на тема Творческа Европа МЕДИА. Възможности за подкрепа и фокус към съседните страни (30 септември, понеделник от 12 часа, фоайе пред зала 1 на ФКЦ), в който ще бъдат представени току-що обявените нови конкурси за подкрепа на продуценти, дистрибутори, фестивали и други институции от областта на аудиовизуалната индустрия.

В дискусията  ще вземат участие и ръководителите на бюрата МЕДИА – Анна Касимати от Гърция, Валентина Миу от Румъния и Мартина Петрович от Хърватия, които ще представят ситуациите в собствените си страни, ще отговорят на въпроси за възможни сътрудничества и ще представят успешни истории от последните години.

В периода 28 септември-1 октомври 2019 във фоайето на хотел Черно море ще бъде отворен специален информационен щанд, на който интересуващите се граждани и пофесионалисти ще могат да задават практически въпроси свързани с кандидастване по програма Творческа Европа МЕДИА.

В тазгодишното издание на фестивала има 2 филма подкрепени от МЕДИА. Котка в стената (реж. Мина Милева и Весела Казакова)  и Снимка с Юки (реж. Лъчезар Аврамов). Мина Милева и Весела Казакова ще участват в дискусията, представяйки своя филм и работата си с програма МЕДИА.

За периода 2014 -2019 програма МЕДИА е подкрепила българската аудиовизуална индустрия с близо 5 милиона лева.

Линк към събитието във Facebook:

https://www.facebook.com/events/2565048326941172/   

Източник: Бюро Творческа Европа МЕДИА - България