Джанлуиджи Джелмети и Борис Белкин поздравиха софиянци с брилянтен концерт

Публикувано:
10:12ч / 18.09.2020г
Брой прочитания:
216
Брой коментари:
0

Надеждата, вярата и любовта си дадоха среща на сцената на зала „България“, подкрепени от мъдростта на цигуларя Борис Белкин и Джанлуиджи Джелмети. Световноизвестните артисти показаха нагледно защо са се превърнали в легенди. Заедно с оркестъра на Софийската филхармония те представиха

Първия концерт за цигулка от Брух с финес, в който прозираше и силната дългогодишна творческа връзка. Във втората част на вечерта звуча една от най-красивите симфонии в музикалната култура – Седмата на Бетовен. Джелмети успя да извади най-доброто от националния оркестър, който свиреше по-вдъхновен от всякога.  Маестрото се слави като един от задълбочените познавачи на Росини. Затова и не беше изненада бисът, който той подари на софиянците, избрали да празнуват деня на столицата в зала „България“ – Увертюра към операта „Вилхелм Тел“ на Росини.
Сред озарените лица на публиката бяха и Н. Пр. посланика на Италия г-н Стефано Балди, изпълнителният директор на НБУ г-н Георги Текев и Райна Кабаиванска, която не веднъж е работила с италианския диригент.

Всички, които не успяха да присъстват в залата, ще имат възможността да чуят отново програмата тази вечер от 19 ч .

Двата концерта са част от международния фестивал „Софийски музикални седмици“.

Билети са налични на касата на зала „България и в Ивентим.

Източник: Софийска филхармония