Елина Гаранча и Софийската филхармония с възхитителен концерт

Публикувано:
12:47ч / 24.09.2019г
Брой прочитания:
195
Брой коментари:
0

Най-доброто мецосопрано в света Елина Гаранча изнесе първия си концерт в България на сцената на Зала 1 на НДК (23 септември). Очакванията на публиката за изпълненията ѝ бяха високи, но това което оперната дива показа категорично ги надмина – богат и красив тембър, лекота и съвършенство в изпълненията, обаяние и не на последно място емоция. Гостите на концерта коментираха, че дори най-перфектият звукозапис на Гаранча не може да се се доближи до изпълненията й на живо, съчетани със силното й сценично присъствие.

Елина Гаранча гостува у нас по покана на директора на Софийска филхармония маестро Найден Тодоров. Диригент на концерта беше Карел Марк Чичон, с когото примата споделя сцената и живота си. Химията между тях беше уловима от публиката и определено правеше концерта по-необикновен. Музикантите от националния ни филхармоничния оркестър също дадоха най-доброто от себе си и определено бяха повод за национална гордост.

Концертът беше разделен в две части – в първата част красивата Елина изпълни арии на класически композитори, а във втората преобладаваха произведения на испански автори. Вечерта завърши с три биса, тъй като публиката отказа да се раздели с любимата си певица толкова бързо. Финалът настъпи с емблематичната “Habanera” от операта “Кармен” на Бизе.

След концерта световната звезда с усмивка раздаде автографи на стотиците си почитатели, а през това време най-често задавания въпрос беше “Кога ще Ви видим отново в България?”. Същото запитване може да бъде отправено и към Софийската филхармония, която не спира да ни изненадва с гостувания на актуални звезди от класическата сцена. Имиджът, който националния ни филхармоничен оркестър изгради през последните години, несъмнено е една от причините да гледаме в България най-големите в света на класическата музика и то в разцвета на славата им.

Източник: Софийска филхармония