Фестивал на френския филм 2019

Публикувано:
09:06ч / 15.11.2019г
Брой прочитания:
436
Брой коментари:
0

Френският институт в България има удоволствието да ви покани на деветото издание на Фестивала на френския филм, който ще се проведе от 15 до 30 ноември 2019 г. Той се организира в партньорство с фестивала Киномания и Националния дворец на културата.

Тази година ви представяме 6 нови филма: „Славни времена“ на Никола Бедос (2019), с който фестивалът ще бъде открит, „Вълчият зов“ на Антонен Бодри (2019), Стая 212 на Кристоф Оноре (2019), „Истината“ на Хирокадзу Коре-еда (2019), „Клетниците 2019“ на Ладж Ли (2019) и „Портрет на момиче в пламъци“ на Селин Сиама (2019). Акцент върху световноизвестния режисьор Клод Льолуш ще насочи вашето внимание към 3 филма – историята на един живот, заснета в интервал от 20 години: „Един мъж и една жена“, „Един мъж и една жена: 20 години по-късно“ и „Най-хубавите години от един живот“, който беше представен тази година извън конкурсната програма на фестивала в Кан. Представяме ви също класическия филм „Кланът на сицилианците“ (1969), с участието на митичното трио: Жан Габен, Лино Вентура и Ален Делон.

Откриването на фестивала ще бъде на 15 ноември от 19:00 ч. в кино „Люмиер Лидл“ с прожекцията на филма „Славни времена“.

Фестивалът се организира с подкрепата на :  TELUS International EuropeCitroënBNP Paribas,  Sanofi et Orbelus.

В София прожекциите на филмите ще бъдат в кината Славейков, Люмиер Лидл, G8, Одеон, Euro Cinema и Дом на киното, в Пловдив в Лъки Синема и във Варна във Фестивален и конгресен комплекс – Варна

Можете да закупите билети на касите на кината. Намаление за ученици, студенти и пенсионери. Абонатите на Френския институт се ползват от намалената тарифа за прожекциите в зала Славейков.

Повече подробности за цените на билетите и програмата на фестивала може да намерите на страницата на Френския институт в България.

Може да прочетете настоящата публикация на френски език в рубриката Francophonie на сайта ни.

 

Източник: Френски институт в България