Финал на конкурса за докторанти франкофони „Моята теза в 180 секунди“

Публикувано:
15:40ч / 07.06.2018г
Брой прочитания:
147
Брой коментари:
0

Университетската агенция на Франкофонията, в партньорство с Френския институт в България организират конкурса „Моята теза в 180 секунди“. Този конкурс има за цел да даде възможност на настоящи или защитили през изминалата академична година докторанти франкофони от български университети, да представят пред разнородна публика от неспециалисти темата на своето изследване. Всеки участник трябва в рамките на три минути да направи ясно, сбито и същевременно убедително, и атрактивно изложение на проблемите, по които работи. Презентациите се правят на френски език.

Финалът на конкурса ще се състои на 8 юни от 10:00 часа в залата на Френския институт в София, на площад „Славейков“ №3. Петчленно жури от представители на академичните среди, бизнеса и културата ще определи победителите, като ще бъдат раздадени награди за първо, второ и трето място. Победителят от националния финал ще представлява България на международния финал на конкурса в Лозана, Швейцария през месец септември. Публиката също ще може да гласува за участника, който я е впечатлил и той ще бъде на свой ред отличен с награда, предоставена от партньора на конкурса, фирма Веолия България.

Всички с интерес към науката в многобройните ѝ приложения и измерения и владеещи френски език са добре дошли, за да проследят това уникално за България състезание. 

Източник: Френски институт в България