Финал на Софийския фестивал за камерна музика Аджитато’ 2016

Публикувано:
12:44ч / 19.11.2016г
Брой прочитания:
479
Брой коментари:
0
Камерен хор „София“
Камерен хор „София“

Днес, 19 ноември, Софийският фестивал за камерна музика Аджитато’ 2016 ще бъде закрит с концерт в памет на Красимир Кюркчийски, озаглавен „Сън за щастие“. Камерен хор „София“ с диригент Мария Русева и със специалното участие на Нона Кръстникова (сопран), Калина Митева (цигулка) и Лилия Жекова (пиано) ще изпълни произведения от Джон Тавънър, Феликс Менделсон, Ерик Уитъкър, Красимир Кюркчийски и Александър Текелиев.

Заключителният концерт ще се състои отново в 19 ч. в Студио 1 на БНР, където между 19 октомври и 19 ноември всяка сряда звучаха изпълненията от програмата на фестивала.

Аджитато’  е единственият специализиран фестивал за изпълнение на камерна музика в столицата и през 2015 г. се проведе за първи път. Тази година фестивалът отбелязва три годишнини: 80 години от рождението и 5 години от смъртта на големия български композитор Красимир Кюркчийски, както и 175 години от рождението на Антонин Дворжак.

Билети – на касата на Кантус фирмус и на http://www.ticketsbg.com/. Билети за AGITATO’Kids – в билетния център на НДК и на https://www.ticketportal.bg/.

Още информация за тазгодишното издание на Аджитато’ може да прочетете на сайта ни:

Софийски фестивал за камерна музика Аджитато’ 2016

 

Източник: СФКМ Аджитато'