Годишните награди на БТПП за 2019 г.

Публикувано:
14:24ч / 05.12.2019г
Брой прочитания:
286
Брой коментари:
0

На бляскава церемония в София хотел „Балкан“ бяха раздадени Годишните награди на Българската търговско-промишлена палата. Като най-старата и безспорно утвърдена бизнес организация в страната, БТПП пази усърдно своите традиции и неслучайно за вече 26-и път подготви и раздаде призове  за постиженията на фирми и партньори, работили за развитието на бизнеса в България.

Палатата има над 50 000 членове, поддържа постоянни контакти с българското правителство, както и с бизнес организации от цял свят. Неслучайно Годишните награди събраха на едно място видни представители на бизнеса, управлението на България, различни неправителствени организации, дипломатически мисии и, разбира се, медии.

Специални гости на Палатата бяха вицепремиерът Марияна Николова и министърът на туризма Николина Ангелкова, които се включиха и в церемонията по награждаването.

В своята встъпителна реч председателят на БТПП Цветан Симеонов отбеляза, че всеки ден всички ние доказваме атрактивната страна на България като място за правене на бизнес и инвестиции. На свой ред Марияна Николова подчерта: «Днес можем да кажем уверено, че ситуацията в страната е стабилна и предвидима.»

Именно Николова връчи наградата на „Камбро Озай БГ“ЕООД, гр. Шумен, отличено на първо място в категория „Топ 100 Фирми, класирани по изменението на приходите от продажби, максимална печалба и максимална рентабилност на активите, собствения капитал и приходите от продажби през 2018 г.“ – бронзова статуетка „Хермес“, дело на Ставри Калинов, и грамота.

„Байер-Бг“ ЕООД, гр. Ардино, зае заслужено първото място в категория „Топ 100 Фирми, класирани по изменението на приходите от продажби и максимална печалба на приходи и на собствен капитал през 2018 г.“ – награда  бронзова статуетка „Хермес“ и грамота, връчени от председателя на Палатата Цветан Симеонов.

„АМС“ ООД, гр. Кърджали бе отличено в категория „ТОП 100 Фирми, класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2018/2017 г.“, а „Н Ауто София“ ЕАД зае първото място в категория „ТОП 100 Фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2018 г.“.

Министър Ангелкова връчи наградния плакет и грамотата на „Бюро патенти и търговски марки Божинов и Божинов“ ООД, отличено на първо място в категория „ТОП 100 Фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. приходи от продажби през 2018 г.“ , а главният секретар на БТПП Васил Тодоров удостои с приз  „Баумакс България“ ООД, на първо място в категория „ТОП 100 Фирми, класирани по изменението на печалбата 2018/2017 г.“. Красимир Дачев, зам.-председател на БТПП, връчи плакет и грамота на „Геотехмин“ ООД, на първо място в категория „Топ 100 фирми, класирани по ефективност на човешкия капитал през 2018 г.“

„Национално сдружение недвижими имоти“ бе отличено с първото място в категория „Браншови организации – за принос при постигане целите и задачите на БТПП“наградата  бронзова статуетка „Хермес“,  а „Търговско-промишлена камара – Пловдив“ оглави категорията „Регионални търговско-промишлени палати (камари) в системата на БТПП – за принос при постигане целите и задачите на БТПП”.

Нейно превъзходителство г-жа Пуджа Капур, извънреден и пълномощен посланик на Република Индия, бе отличена в категория “Посланик”  за заслуги към развитието на дипломатическите отношения между Република България и Република Индия и за приноса си в постигането на целите на БТПП, а г-н Фам Туан Хуин, ръководител на търговския отдел към посолството на Социалистическа република Виетнам в София получи бронзова статуетка „Хермес“ и грамота в категория Търговски представител за изключителния му принос за активирането на икономическото сътрудничество между Република България и Социалистическа Република Виетнам.

Разбира се, БТПП не пропусна да отбележи и приноса на родните медии: телевизия „България On Air” оглави кагегория «Медия» за обективно представяне ролята на БТПП, за отразяване на позициите на членовете й по актуални проблеми и редовно излъчване на новини от ежедневната дейност на БТПП“, а Наталия Ганчовска от Българското национално радио бе отличена в категория „Журналист“ за обективно отразяване на позициите на БТПП и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита.  

Специална благодарност БТПП изказва на партньорите си в събитието: «Геотехмин» ООД, «Национална бизнес мрежа» и «Атрадиус».

Дружеството „Геотехмин“ е създадено през 1990 г., като за близо три десетилетия успява да се превърне в една от водещите бизнес групи в икономиката на България. „Геотехмин“ ООД е основното дружество в групата, която развива дейност в различни бизнес направления:  миннодобивна индустрия, строителство и инфраструктура, търговия, енергия и околна среда, недвижими имоти и инвестиционни проекти, услуги и селското стопанство. В основата на успеха на „Геотехмин“ е дългосрочната бизнес стратегия, екипът от професионалисти в различни области, прилагането на иновации и социалната отговорност. Като отговорен инвеститор и работодател, управителят на „Геотехмин“ проф. дтн инж. Цоло Вутов насочва значителни средства за модернизация и иновации, реинвестиране в перспективни бизнес направления, както и в образованието и мотивацията на служителите. „Геотехмин“ се стреми да допринася за икономическия растеж и устойчивото развитие на регионите и страната.

Сдружението „Национална бизнес мрежа“ допринася активно за развитието на дейността на своите фирми – членове, като им предоставя преференциални услуги, включени в специализиран бизнес пакет, предлагащ безплатни консултации по юридически, данъчни, финансови, счетоводни въпроси и др. Насочили усилията си за предоставяне на възможности за развитие и разширяване на В2В партньорства, с идеите си „Национална бизнес мрежа“ помага на членовете си да са конкурентоспособни в средата на бързоразвиващите се бизнес условия.

„Атрадиус“ са вторият по големина застраховател на търговски вземания в света, с представителство в над 50 държави и годишни приходи от 1.8 милиарда евро. Компанията има над 90 години опит в застраховането на търговски вземания и база данни за над 240 милиона купувачи по света.

ИСТОРИЯ на Годишните награди на БТПП

Източник: БТПП