Годишните награди на БТПП

Публикувано:
17:35ч / 11.12.2017г
Брой прочитания:
135
Брой коментари:
0

За 24-ти път БТПП раздаде годишни награди за постижения в икономиката по време на официална церемония. Тържественото връчване на наградите се проведе в София хотел Балкан. Официални гости на събитието бяха министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, зам. – министърът на икономиката Александър Манолев, който имаше възможността да връчи отличието в категорията „Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2016 г.”, зам. – министърът на туризма Ирена Георгиева, заместник – кметът на София Дончо Барбалов и зам. – министърът на труда Лазар Лазаров, Мариета Захариева – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев. Сред гостите имаше и представители на държавните институции, на дипломатическите мисии, акредетирани у нас, членове на БТПП, браншови организации, регионални търговско-промишлени палати (камари) и партньори на Палатата от страната и чужбина.

„Креативният дух сега ни е още по-необходим, защото сме изправени пред предизвикателството на председателството на малка България на най-голямата икономическа общност по света, а именно Европейският съюз. Приятно е да отбележим, че нашата икономика изглежда все по-добре“. Това заяви в приветственото си слово председателят на БТПП Цветан Симеонов.

Зам.-министърът Манолев посочи, че през изминалата година българските компании са продължили да се развиват устойчиво и на все повече пазари. „Това се потвърждава от статистиката, експортът на страната се увеличи с 14 на сто, а общите усилия на бизнеса и правителството се отрази в повишаване на кредитния рейтинг от страна на Standard & Poor’s”, допълни той.

С награди – бронзови статуетки „Хермес“, дело на Ставри Калинов, получиха мениджърите на спечелилите фирми. Три от дружествата заеха първо място в класацията ТОП 100, разделена на три категории – максимална величина на печалбата спрямо приходи от продажби през 2016 г., максимална величина на печалбата спрямо собствения капитал и изменение на нетните приходи от продажби за периода 2015-2016 г. В първата категория отличие получи фирмата „Джаимекс ООД“ гр. Бургас. Във втората – „Дженерал дистрибюшън АД“, гр. София, а в третата – „Агрофарм ООД“, гр. Пазарджик. С отличия за принос към развитието на икономическите взаимоотношения бяха наградени извънредният и пълномощен посланик на Република Корея Н.Пр. г-н ШинБунам и г-жа Мария Галиндо – старши търговски съветник в Посолството на Съединените американски щати в Република България

За първо място в категорията „50 фирми, класирани по изменението на печалбата 2016/2015 г.“, наградата получи „Дружба стъкларски заводи АД“ гр. София.

Министър Петков награди „Лидл България ЕООД енд Ко” КД, с. Равно поле, общ. Елин Пелин, за фирма с максимални приходи от продажби в Югозападен район.

За  категория „ТОП 10×6 – фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2016 г. в националните райони за планиране“, отличие получиха също: „Палфингер Продукционстехник България ЕООД“ гр. Червен бряг; „Солвей Соди АД“ гр. Девня; „Астра Биоплант ЕООД“ гр. Сливо поле, обл. Русе; „Севан ООД“ гр. Бургас.; „Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД“ с. Радиново. общ. Пловдив.

ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА – ВРАЦА бе отличена на първо място сред регионалните палати/камари в категория „за принос при постигане целите и задачите на БТПП“.

БРАНШОВА КАМАРА НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕИ ТЪРГОВЦИТЕ НА ТЕЛФЕРИ И КРАНОВЕ получи наградата в категория Браншова организация „за принос при постигане целите и задачите на БТПП.

Bloomberg TV Bulgaria бе удостоена с наградата на Българската търговско-промишлена палата „за обективно представяне ролята на Палатата като най-голямата национална работодателска организация в деловия живот на страната, за отразяване позициите на членовете й по актуални проблеми и редовно излъчване на новини от ежедневната дейност на БТПП“.

Георги Георгиев – журналист и водещ на „Тази сутрин”, получи плакет и грамота „за обективно отразяване на позициите на Българската търговско-промишлена палата и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита” в категория журналист за 2016 г.

Медийни партньори на Годишните награди на БТПП – 2017 г. са: БНТ, БТА, ТВ Европа, Медийна група Инвестор. БГ (включва Investor.bg, Блумбърг ТВ България, България Он Еър), Вестник „Монитор“; Вестник „19 минути“, Списание „Икономика“, Списание „Бизнес клуб“.

Повече подробности за наградените фирми 

Наградите в отделните категории 

Източник: БТПП