Готие Капюсон, Джошуа Бел, Анджела Георгиу и Даниел Хоуп ще блестят в новия сезон на Софийската филхармония

Публикувано:
07:32ч / 09.07.2024г
Брой прочитания:
139
Брой коментари:
0

Софийската филхармония продължава традицията да среща българските меломани с най-добрите солисти и диригенти от световната и българската сцени.

Току-що спечелилият наградата Опус класик Готие Капюсон ще открие есенния полусезон на 19 септември в компанията на носителя на Грами Аугустин Хаделих и маестро Найден Тодоров. Те ще представят Концерта за цигулка и виолончело от Брамс. Обреден танц из „Саламбо“ на Весселин Стоянов и Органовата симфония на Камий Сен-Санс гарантират удоволствието на публиката.

Очарователната австрийска цигуларка Лидия Байч ще гостува на 25 септември, а на 28 септември българската публика ще чуе за първи път на родна сцена топ тенора Йонас Кауфман и американското сопрано Рейчъл Уилис-Сьоренсен.

Един от най-известните съвременни австрийски музиканти – пианистът и диригент Щефан Владар застава на 3 октомври пред Националния оркестър като солист и диригент на изцяло Бетовенова програма.

На 14 октомври публиката отново ще се срещне със звездния дует Джошуа Бел и Найден Тодоров. В програмата: творби от Панчо Владигеров, Виенявски и Густав Холст.

На 20 октомври ще слушаме Светлин Русев, а на 24 октомври – корейското чудо Соянг Юн.

Доайенът на диригентското изкуство Антони Вит се завръща в София с програма от полски композитори на 31 октомври.

На 7 ноември Националният оркестър и Симеон Пиронков ще окажат почит към Константин Илиев.

Оперната дива Анджела Георгиу и маестро Найден Тодоров отново ще очароват меломаните на 10 ноември.

Концертите за цигулка на Бах в изпълнение на Божидара Кузманова ще слушаме на 17 ноември. А седмица след това – на 21 ноември отново ще се насладим на таланта на Георги Черкин и Росен Миланов.

Вагнер и Брамс с българския диригентски колос Георги Димитров и Вердиевия Реквием със световнопризнатия маестро Мишел Табачник ще звучат съответно на 28 ноември и 5 декември.

Световноизвестният цигулар Даниел Хоуп се завръща в зала „България“ в компанията на Найден Тодоров. В програмата – Гершуин, Курт Вайл, Ерих Корнголд и Александър Владигеров.

На 19 декември талантливата Лора Маркова ще направи дебюта си със Софийската филхармония под палката на Вилиана Вълчева.

Коледно матине и Новогодишен концерт очакват публиката на 25 и 29 декември.

За децата и тинейджърите ще звучат: „Музика от електронните игри“ на 10 октомври със Славил Димитров, „Красавицата и звяра“ с Вилиана Вълчева на 27 октомври„Питър Пан“ с диригент Светломир Златков на 24 ноември и „Коледа в детските филми“ на 22 декември с Найден Тодоров.

Билетите за концертите вече са в продажба на касата на зала „България“ и в Ивентим.

Концертите, разпределени в абонаментни цикли можете да закупите с 50% намаление на цените от касата на зала „България“.

Членовете на Филхармоничното общество могат сами да си направят абонаментен цикъл от 6 концерта, които също ще могат да закупят на половин цена.

Източник: Софийска филхармония