КАРИЕРА ЗА НОВА ЕRА

Публикувано:
11:16ч / 17.10.2017г
Брой прочитания:
129
Брой коментари:
0

Координационният център на EURAXESS към СУ „Св. Климент Охридски“ има удоволствието да Ви покани на КАРИЕРА ЗА НОВА ЕRА. Събитието е предназначено най-вече за кариерното развитие на студенти и докторанти. Инициативата ще стартира на 18 октомври 2017 г. в София, СУ „Св. Кл. Охридски“ във фоайето на Ректората от 9:30 ч. до 17: 00 ч., като след това ще продължи в още четири града – Пловдив (24 октомври), Стара Загора (26 октомври), Варна (30 октомври) и Русе (31 октомври).

„Кариера за нова ERA” се организира в рамките на Кариерни дни, които за пръв път тази година се провеждат в Испания, Франция, Полша, Унгария, Чехия, Гърция, Македония и България и са инициатива на Европейската комисия.

Проектът се осъществява в партньорство с Министерството на образованието и науката, Кариерен център към Стопански факултет на СУ, Британски съвет, Нов български университет, Фондация „Институт за технологии и развитие“, Русенска търговско-индустриална камара, Българска асоциация за управление на хора, Pensoft Publishers и СИБанк.

В рамките на „Кариера за нова ERA” студентите ще имат възможността:

 • да срещнат водещи компании и агенции за човешки ресурси
 • да посетят полезни обучителни семинари, като всички участвали ще получат Certificate of Attendance
 • да научат за европейската мрежа EURAXESS

Представителството на Европейската комисия в България се включва в събитието „Кариера за нова ЕRA“, което се провежда в рамките на Кариерни дни за развитие на магистри и докторанти, организирани от Координационен център на EURAXESS към СУ „Св. Климент Охридски“ под патронажа на Министерство на образованието и науката.

В сряда, на 18 октомври 2017г, можете да откриете екип на Представителството на ЕК в столицата на щанд №1 в централното фоайе на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“.

От 10.00ч до 17.30ч членове на екипа ще представят възможностите за кариера и стаж в европейските институции и ще отговарят на въпроси за дейностите подпомагани от ЕС в сферата на науката.

За допълнителна информация и регистрация за участие в семинарите, посетете: https://eracareerday.euraxess.bg 

Програма

През целия ден ще могат да посетят информационните щандове на:

 • EURAXESS Портал

Вход към професионална реализация в бизнеса и академията в повече от 40 държави в и извън Европа. Актуални обяви за свободни работни позиции, грантове и стипендии.

 • Фирми и агенции за човешки ресурси

Възможност за среща с компаниите-участници в София, Пловдив, Стара Загора, Варна и Русе

Обучителни семинари:

 • Успешното CV

Кои са различните видове СV и кога какъв тип да използваме? Кои са специфичните изисквания в различните държави? Кое се цени в бизнеса и кое в академичните среди?

 • Лидер? Кой? Аз?

Каква е разликата между лично и организационно лидерство и между организационен мениджмънт и лидерство? Кога един лидер е пълноспектърен?

 • Успешният бизнес днес

Какво прави един бизнес успешен днес? Какви са тенденциите за развитие на успешен бизнес в 21-ви век? Какво означава пълноспектърна организация?

 • Кариера в 21-ви век

Как да разграничаваме значимите от незначимите въпроси в кариерното си развитие? Как да увеличим въздействието и приноса на работата ни? Кои са уменията, необходими днес за осъществяване на въздействие в бизнеса и в научноизследователските институции?

 • Научно кафене

Какво е междусекторна мобилност?  Какво предлагат дейностите “Мария Склодовска-Кюри” – един от най-важните инструменти на Европейската комисия за подкрепа на кариерното развитие на учените.

 • Да инвестираш в своето професионално развитие за кариерен успех (само в София)

Презентацията ще представи проучванията на британската организация Vitae относно кариерното развитие на изследователите и кои са уменията и поведението на успешните изследователи.

Местата за участие в семинарите са ограничени, моля регистрирайте се на: https://eracareerday.euraxess.bg/bg/node/16

За допълнителна информация и регистрация за участие в семинарите, посетете: https://eracareerday.euraxess.bg

Facebook страница: https://www.facebook.com/KarieraZaNovaEra/

Портала EURAXESS България: www.euraxess.bg

LinkedIn EURAXESS България: euraxess-bulgaria

Twitter EURAXESS България: @EuraxessBG

 

 

 

Източник: EURAXESS