Концерт в резиденцията на мароканската посланичка

Публикувано:
11:47ч / 29.02.2020г
Брой прочитания:
624
Брой коментари:
0

29-ият сезон на Нов симфоничен оркестър е под почетния патронаж на Н.Пр.Закиа Ел Мидауи, посланик на Кралство Мароко у нас. На 28 януари тя покани за пореден път част от неговия състав да изнесе комерен концерт в софийската й резиденция. Концертът беше посветен на спонсорите на оркестъра с основател и президент Юлия Христова.

Присъстваха посланици и други представители на дипломатическия корпус, интелектуалци, хора на изкуството. Сред гостите бяха и представители на Сдружението на учителите по и на френски език – мароканската посланичка е председател на Групата на посланиците франкофони, акредитирани в България.

Дора Димитрова (цигулка), Кристина Хинова (цигулка), Димитрина Михова (цигулка) и Теодора Атанасова (виолончело) очароваха публиката с изпълненията си на творби от Йохан Себастиан Бах, Марин Големинов, Жул Масне и Волфганг Амадеус Моцарт.

Целта на този и предишни концерти, организирани от мароканската посланичка, е да се привлекат още спонсори за Нов симфоничен оркестър, който не получава субсидии от държавата, а в него свирят изключително талантливи изпълнители, много от тях – на младежка възраст.

След концерта Н.Пр. Н.Пр. Закиа Ел Мидауи  покани гостите на коктейл с марокански специалитети и български вина.

В навечерието на 1 март българска атмосфера в резиденцията внасят и мартениците, подарени от приятели на посолството. Сред тях са и тези от вицепрезидента Илияна Йотова, министърът на външните работи и вицепремиер Екатерина Захариева и други политици и общественици.

С една от мартениците мароканската посланичка е украсила вратата на резиденцията си.

Повече снимки от събитието може да видите тук.

Текст и снимки: Гергина Дворецка

Източник: www.evropaworld.eu