Н.Пр. Кристина Кувая връчи орден на почетния консул на Финландия

Публикувано:
13:14ч / 09.07.2021г
Брой прочитания:
650
Брой коментари:
0

На 7 юли т.г. на тържествена церемония в резиденцията си новата посланичка на Финландия у нас, Н.Пр. г-жа Кристина Кувая, връчи ордена „Лъвът на Финландия“ на почетния консул на страната й у нас със седалище във Варна, г-н Красимир Ганчев. Присъстваха близки на наградения, членове на Българо-финландското дружество за приятелство и екипът на посолството.

Н.Пр. г-жа Кристина Кувая изтъкна заслугите на г-н Ганчев за развитието на контактите между двете ни страни, за което нейната предшественичка на този пост, Н.Пр. г-жа Пайви Блинникка, го е предложила за престижния орден.

В отговора си г-н Ганчев подчерта, че получаването на отличието е чест за него, но той го чувства и като награда за всички българи, работещи за популяризирането на Финландия. Той сподели, че макар нашите народи да са географски отдалечени, опознавайки финландците и тяхната история, е откривал много общи черти между тях и старите българи и все повече е обиквал красивата северна страна.

Г-н Красимир Ганчев е успешен бизнесмен с богат опит в управлението на хора и организации (международни корпорации и малки и средни предприятия) в секторите – телекомуникации, ИТ, застраховане, консултации, коучинг, обучение. Той е първият почетен консул на Финландия у нас след демократичните промени през 1989 г. Официално изпълнява тези функции от 2006 г.

След тържествената церемония по връчването на ордена „Лъвът на Финландия“ на г-н Красимир Ганчев Н.Пр. г-жа Кристина Кувая покани присъстващите на градинско парти, на което те можаха да опитат от специалитетите на финландската кухня.

Автор: Гергина Дворецка

На снимката вляво: Красимир Ганчев с екипа на Финландското посолство в двора на резиденцията на Н.Пр. г-жа Кристина Кувая

Тази снимка, както и снимката на ордена „Лъвът на Финландия“,  ни бяха любезно предоставени от посолството на Финландия в София

Източник: www.evropaworld.eu