Предстои петият софийски Гейм Джам !

Публикувано:
17:27ч / 19.01.2018г
Брой прочитания:
220
Брой коментари:
0

Всяка година последният уикенд на януари обединява над 35000 създатели на електронни игри от 700 града по света. За пета поредна година в София над 100 дизайнери, програмисти, саунд техници, графични артисти и разработчици ще се съберат и за един уикенд ще сътворят уникални игри. Събитието е част от инициативата Global Game Jam и през 2018 г. официален домакин на София Гейм Джам е Френският институт в България.

Много повече от 48-часов маратон, обединяващ ентусиасти от дигиталния свят – Sofia Game Jam насърчава хора с различен опит и интереси да работят в екип, да развиват собствени идеи и да използват въображението и уменията си. София Гейм Джам е място за експериментиране на платформи и проекти в интензивна творческа среда.

Партньори на срещата са Френският институт в България, Юбисофт София, Trixir и Telus International Europe. Франция притежава своя оригинална култура на видео игрите и разполага с фирми, които са признати световни лидери. В България, някои от тях са групирани около French Tech в рамките на Френско-българската търговска и индустриална камара.

Събитието започва в петък, 26 януари, в 12:00 часа с нетуъркинг, лекции и презентации, и продължава с творческата част на София Гейм Джам и обявяване на темата, върху която ще работят всички участници по света. Сред гост-лекторите на събитието са Енчо Енчев, Gil Canizes, Ines di Loreto (Франция), Aurore Vetro (Франция) и Tomasz Kozera и Jan Buczny от 11 bit studios. Събитието приключва на 28 януари с презентации на игрите.

Провеждането на събитието ще се излъчва на живо за тези, които няма да успеят да се включат тази година. Следете страницата на http://sofiagamejam.com/ за допълнителна информация. А за всички, които искат да се запознаят с организаторите, участниците и други интересни хора от индустрията – на 25 януари в 19 ч. стартираме с beer-to-beer парти в Cush.Bar.

Френската версия на публикацията може да прочетете в рубриката Francophonie на сайта ни.

Източник: Френски институт в България