Рожден ден със сладоледена торта във виенския зоопарк

Публикувано:
22:48ч / 09.11.2020г
Брой прочитания:
535
Брой коментари:
0

Бялото мече Финя в зоопарка Шьонбрун обича да си хапва пъпеши, моркови и сьомга. Служителите знаят това и подготвиха специална изненада за Финя по случай първия й рожден ден. Те направиха сладоледена торта за Финя, като замразиха любимите й лакомства, а най- отгоре тортата беше покрита със сьомга. Служителите описват Финя като много игрива и любопитна.

Разбира се, тя отпразнува рождения си ден заедно с майка си Нора, която предпочете парчетата сьомга, а Финя с удоволствие си хапна от останалата част от тортата. Тя получи и много играчки за празника, с които веднага се хвърли в басейна.

Финя е родена на 9 ноември 2019 г. При раждането си тя тежеше около 100 грама и беше голяма колкото морско свинче. Днес малкото мече се е развило добре и вече тежи около 120 килограма, което наполовина от теглото на майка й. Финя е първото бяло мече, родено във Виена от 12 години насам и вече е покорила сърцата на посетителите. Името й е избрано след конкурс, в който бяха предложени цели 20 964 имена. Служителите в зоопарка избраха Финя, което на келтски означава бяла и красива.

Източник: Бюро за международни връзки на Община Виена в София