Салонът „Обучение и професионална реализация“

Публикувано:
16:18ч / 30.10.2016г
Брой прочитания:
274
Брой коментари:
0

frinst_2016_poster_480x680_20161004Салонът „Обучение и професионална реализация“ се проведe в Гранд Хотел София на 28 и 29 октомври. Той бе организиран от Френския институт в България и Агенция Campus France Париж и събира на едно място френски висши учебни заведения и представители на франкофонските програми в България. Събитието беше открито от посланика на Франция у нас Н.Пр.Ерик Льобедел и г-жа Субриа Будинар, от мрежата France Alumni.
В проявата участваха френски предприятия в България и български фирми, утвърдени на франкофонските пазари, в партньорство с Business France и Френско-българската търговска и индустриална камара (CCIFB). Целта беше да се засили диалогът между университети и предприятия, за да имат възможност студентите да се обучават по програми, адаптирани към пазара на труда, а дипломираните млади специалисти да намерят подходящата работа.
Представители на предприятията се срещнаха в индивидуални интервюта със студенти и дипломирани специалисти, за да им изяснят спецификата на стажовете, на работните места и възможностите, които им се предлагат за работа в България и във Франция.
Салонът беше насочен към франкофони и нефранкофони :

• ученици, които желаят да продължат образованието си във Франция или във франкофонските програми в България
• студенти, желаещи да се обучават във Франция или във франкофонските програми в България
• студенти, които търсят професионален стаж
• дипломирани специалисти, търсещи работа
За повече информация за Салона може да прочетете тук: www.salonetudesetcarrieres.bg

Повече снимки от събитието може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук.

Източник: Campus France