Веселин Стоянов и Софийската филхармония спечелиха сърцата на виенската публика

Публикувано:
12:22ч / 19.05.2022г
Брой прочитания:
137
Брой коментари:
0

На 17 май т.г. Софийската филхармония нажежи страстите до червено и накара австрийците да тактуват в неравноделни български размери!

В напълно разпродадената Златна зала на Муизкферайн българските филхармоници и маестро Найден Тодоров спечелиха близо 1600 нови почитатели. Мощни аплаузи и викове браво ознаменуваха третото гостуване на Националния оркестър в най-престижната зала за класическа музика (второ под ръководството на Найден Тодоров).
Сред публиката бяха директори на няколко от елитните световни музикални агенции, Йоан Холендер – артистичен съветник на Софийската филхармония, бившите посланици на Италия и Австрия в София, генералният директор на БТА г-н Кирил Вълчев, австрийски и български музикални критици.

„Бай Ганьо“ на Веселин Стоянов беше изненадата на вечерта за разглезената местна публика. Българското произведение предизвика огромен интерес и  още след финала на концерта представители на една от водещите звукозаписни фирми изявиха желание да го запишат с Националния  оркестър.

Български беше и бисът, който филхармониците изпълниха в отговор на дългите аплодисменти от изправената на крака зала. Петко Стайновата „Ръченица“ сложи финал на емоционалната вечер и начало на преговорите за следващ гастрол.

Още по темата на сайта ни:

Българска музика ще звучи през май в Златната зала на Музикферайн – Виена

Източник: Софийска филхармония