Аржентинският филм „Червено“ на „Киномания“

Публикувано:
11:10ч / 17.11.2018г
Брой прочитания:
195
Брой коментари:
0

Аржентинската кинематография ще бъде представена на 32-то издание на „КИНОМАНИЯ“ с филма „ЧЕРВЕНО“ на режисьора Бенхамин Найщат. Филмът е награден в три категории на фестивала в Сан Себастиан.
Краят на 70-те и началото на 80-те години в Аржентина са време на военна диктатура, в което много хора изчезват безследно. С „Червено“ Бенхамин Найщат отправя косвен, изпълнен с мистериозност поглед към тази бурна епоха от историята на своята страна. Той умишлено нагнетява усещането за нарастваща заплаха, чрез внимателно конструирано, почти хипнотично повествование.
Клаудио е щастливо женен адвокат на средна възраст с комфортен живот в измамно спокойно малко градче. Една вечер той влиза в ресторант, където е словесно атакуван от тайнствен непознат, а разпрата им продължава на улицата отпред. Няколко месеца по-късно приятел навестява Клаудио относно изоставена къща, която възнамерява да купи. Тези две отделни сцени са в основата на омагьосващата с детайлно развития си съспенс драма на Найщат. С пристигането на чилийски частен детектив, решен да открие арогантния непознат, филмът ни въвлича в сюжет, в който нищо не е каквото изглежда и биват разкрити поразителни тайни.
Елементите на трилър служат за рафинирана и унищожителна дисекция на епохата.
Аржентинският филм „ЧЕРВЕНО“ ще бъде показан в рамките на „Киномания“ три пъти:
– На 20 ноември, вторник, от 21:00 часа в Дома на киното
– На 28 ноември, сряда, от 18:30 часа в „Люмиер Лидл“
– На 29 ноември, четвъртък, от 20:30 ч, кино „Одеон“

По-подробна информация за събитието можете да намерите на страница: https://www.kinomania.bg/
Заинтересованите могат да се обръщат за билети към касите на съответното кино.

Източник: Посолство на Аржентина и www.kinomania.bg