Българи участват в лятната школа по азербайджански мултикултурализъм

Публикувано:
10:01ч / 26.07.2015г
Брой прочитания:
601
Брой коментари:
0

af8cee8a5f452b874bf963b50f3701ebОт 21 юли до 1 август в Азербайджан се провежда Международна лятна школа по мултикултурализъм, в която участват и студенти, изучавали азербайджански език и култура в Софийския университет „Св.Климент Охридски“.

Български участници в лятната школа
Български участници в лятната школа в Азербайджан

Сред 70-те участници в школата има и младежи от Беларус, Грузия, Италия, Литва, Русия, Турция, Чехия, както и от 7 местни университета. Образователният проект е под мотото: „Мултикултурализмът като начин на живот в Азербайджан: изучавай, изследвай, споделяй“ и се организира от Международния център за мултикултурализъм в Баку, фонд „Знание“ към президента на страната и Бакинския славянски университет. Сред лекторите има специалисти от Германия, Израел, Русия и Азербайджан.

През първите два дни участниците имаха възможност да разгледат столицата на страната и да се срещнат с държавния съветник по междунационалните въпроси, мултикултурализма и религиите академик Камал Абдулаев, след което заминаха за образователния ваканционен център в град Набран.

Учебната програма на школата включва лекции за азербайджанската култура, изкуство, история,  и запознаване с дългогодишната традиция на толерантност, която се проявява в страната и до днес. Предвидени са и посещения на храмове на различни религии в Азербайджан.

Сродни публикации в сайта ни:

Студенти от СУ завършиха курс по азербайджански мултикултурализъм

Курс по азербайджански мултикултурализъм в Софийския университет

Източник: news.az