Българо-италианска изложба „Светът на Операта в картини“

Публикувано:
13:54ч / 12.10.2023г
Брой прочитания:
235
Брой коментари:
0

Изложбата на 15 български и италиански художници „Светът на Операта в картини“ гостува в залите на Национален музей „Борис Христов“ в гр. София от 10 до 24 октомври 2023.

Официалното откриване беше на 10 Октомври от 18:00 часа с камерен концерт оперни арии.

Елена Драгостинова, директор на Национален музей „Борис Христов“ в гр. София, приветства гостите преди началото на концерта

Повече картини от изложбата може да видите тук. Снимки: Владимир Дворецки

Събитието е част от проекта „Операта – музикалната живопис“ на Консулския кореспондент на Република Италия във Варна, а куратор на изложбата е Нели Вълчева – директор на галерия Ларго.

В сътрудничество с посолството на Италия и Италианския културен институт в София под патронажа на Министерството на културата се представят поредица от многожанрови събития в България и Италия.

Проектът „Операта – музикалната живопис“ съдържа поредица от многожанрови събития, провеждащи се в България и Италия: изложба „Светът на Операта в картини“, концерти на солистите и оркестъра на Държавна Опера Варна с гост-солисти от Италия, връчване на Международните награди Aquila D’Oro International, чието мото тази година е „Културата – Фениксът на цивилизацията“.

ПАРТНЬОРИ ПО ПРОЕКТА – Държавна Опера Варна, ДКИ Културен Център „Двореца“ Балчик, Арт Галерия Ларго – Варна, Театър „Мария Канилия“ – Сулмона, Италия, Асоциация Корфиниум ОНЛУС и Наградите Aquila D’Oro International, Национален музей „Борис Христов“, Български културен институт в Рим.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Варна – Фонд Култура, Аресгаз ЕАД, Лазер Лоджистик ООД, Рослин Хотел Димят Варна, Кребс ООД, Конфиндустрия България.

➡ Може да откриете повече информация и програмата в сайта:

https://www.largogallery.com/…/izlozhba-zhivopis-svetyt-na…

Източник: Галерия Ларго