COVID-19 : Франкофонията се мобилизира

Публикувано:
18:48ч / 31.03.2020г
Брой прочитания:
158
Брой коментари:
0

В момента, когато светът изживява криза, свързана с пандемията COVID-19, Международната организация на Франкофонията (OIF) предлага платформата « Solidarité Covid-19 Francophonie », чрез която талантите в областта на цифровите технологии във франкофонския свят да предлагат иновативни решения за справяне с кризата.

OIF призовава университети, иновационни центрове, търговски палати, работодатели и мрежи от предприемачи и финансови партньори, както и представителите на властите да участват и подкрепят този амбициозен проект, който има за цел да подпомогне процесите на колективно творчество и насърчаване на иновативни решения във френскоговорящия свят.

Платформата, управлявана от експерти от всички региони на френскоговорящия свят, позволява на всички участници да представят своите идеи и да обсъждат инициативи и проекти, които считат за ефективни в борбата с кризата. Тези пространства за виртуални разговори ще позволяват на участниците да общуват на френски език, независимо от тяхното местоположение, и да споделят мнението си по дадена инициатива или проект и да ги споделят в своята общност.

Отворена за всички, които желаят да дадат своя принос, платформата е достъпна чрез попълване на формуляр на сайта на OIF, на следния адрес:   https://www.francophonie.org/solidarite-COVID19

Първите етапи на проекта ще бъдат посветени на развитието на общността на новаторите и насърчаването на ефективни проекти. Цялата информация ще бъде анализирана от екип от Университета в Лувен (Валония-Брюксел), партньор на проекта, за да се създаде каталог с решения, който да бъде достъпен на сайта на Международната организация на Франкофонията. Най-добрите проекти ще бъдат подкрепени от OIF. Крайната цел е да се предложат конкретни решения, които да обслужват франкофонските общности.

В Международната организация на Франкофонията включва 88 държави и правителства: 54 членове, 7 асоциирани членове и 27 наблюдатели.

За повече информацияwww.francophonie.org

Публикацията може да прочетете на френски език в рубриката Francophonie на сайта ни.

 

Източник: OIF