Детската оперета „Малката кибритопродавачка“  отбелязва 10 години сценичен живот

Публикувано:
15:18ч / 07.12.2023г
Брой прочитания:
244
Брой коментари:
0

На първата снимка: Добрина Икономова (Малката кибритопродавачка), Александър Мутафчиски (Старият латернаджия) и Иван Панев (Лошият полицай)

Националният музикален театър и през този декември ще представи на своите малки почитатели детската оперета „Малката кибритопродавачка“. Музиката е на композитора Румен Бояджиев – син, а либретото на Венелин Методиев. Спектаклите са на 9 декември от 19.00 ч. и на 10 декември от 11.00 ч.

Добрина Икономова в ролята на Малката кибритопродавачка и Александър Мутафчиски – Старият латернаджия    

За първи път една от примите на музикалния театър Добрина Икономова, която в предишни представления беше Малката кибритопродавачка, ще влезе в нова роля – на Знатната дама. В останалите роли се превъплъщават любимите на малки и големи солисти на театъра – Боряна Йорданова като Малката кибритопродавачка, Олга Динова, в ролята на нейната баба, Пеньо Пирозов като Белият коминочистач, Александър Мутафчийски е Старият латернаджия, а Лошият полицай е Иван Панев.

 Добрина Икономова (Малката кибритопродавачка), Александър Мутафчиски (Старият латернаджия) и Олга Динева  (Бабата)   

В спектакъла участват балетът и оркестърът на Музикалния театър, както и детският хор „Пим-пам“ при читалище „Петър Берон“ – София с диригент Ирена Христова и ученици от IX клас на Националното училище за танцово изкуство.

         Диригент на спектакъла е Григор Паликаров, режисьор –  Деляна Хаджиянкова, сценографията и костюмите  са на Евгения Раева,  хореографията на Антоанета Алексиева,  анимацията на Никола Налбантов, а продуцент е  Пеньо Пирозов.

         „Малката кибритопродавачка“ носи на своя композитор приза „Музикант на годината 2012“  в категория „Премиера“  в националната анкета на предаването „Алекро виваче“ на БНР

Източник: Национален музикален театър