Европейският парламент в България подкрепя Gabrovo Green Accelerator

Публикувано:
12:38ч / 27.07.2021г
Брой прочитания:
263
Брой коментари:
0
Европейският парламент в България подкрепя инициативата Gabrovo Green Accelerator на Община Габрово, Областен информационен център – Габрово и Innovation starter box, която е част от програмата на „Европейски зелен лист“ – екологичната награда на Европейската комисия за 2021 година.

Πpoгpaмaтa ще финансира идеи, съсредоточени върху ключови сектори в община Габрово с потенциал за зелени иновации – включително здравеопазване, образование, околна среда, транспорт и логистика, дигитализация, бързооборотни стоки и други. С 25 000 лева ще бъде подкрепена българска компания в начален етап на развитие, която представи и защити най-добрия проект зa зeлeни бизнec иновации и идеи. Възможност за достъп до финансиране могат да получат и други от представените проекти, ако получат одобрение от някой от партньорите на събитието.

Gabrovo Green Accelerator е отворен за компании от цялата страна, които ще реализират дейностите от проектите си в Габрово. Събитието ще премине през няколко етапа. Желаещите да участват в него могат да се регистрират на интернет страницата на събитието https://gabrovoinnovationcamp.eu до 10.08.2021 година. Участниците, които ще продължат в Акселератора ще бъдат обявени на 31.08.2021 г., а официалното му откриване ще се състои онлайн на 1.09.2021 г.

Селектираните компании ще бъдат подпомогнати да структурират правилно бизнеса си чрез онлайн обучителни модули, водени от доказани и успешни професионалисти по темите кръгова икономика, стратегия, маркетинг, продажби, иновации, управление на проекти и презентационни умения.

Финалът на Gabrovo Green Accelerator  ще се състои в Габрово на 9.10.2021 г., когато участниците ще представят своите проекти пред жури, в което ще участва и представител на ЕП в България, като  най-добрите от тях ще получат  финансиране.

Допълнителна информация
Gabrovo Green Accelerator – описание на програматаGabrovo Green Accelerator – условия за кандидатстване

Gabrovo Green Accelerator – формуляр за регистрация

Източник: Европейски парламент