Фестивал „Музите“ в Созопол се завръща!

Публикувано:
10:56ч / 05.07.2021г
Брой прочитания:
930
Брой коментари:
0

През 2021 г. XV Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите“ под патронажа на вицепрезидента на Република България ще се проведе в периода от  5 –15 юли 2021 г. в Созопол. След едногодишна пауза „Музите“ се завръщат с двойна доза вълшебни изкуства, магически изживявания и положителна енергия.

Фестивалът  представя всички изкуства и съчетава летен отдих с възможности за творчески контакти. С годините „Музите“ се превърна в творчески форум, на който си дават среща различни култури и национални традиции.

Фестивалът е отворен за участници, партньори, гости и приятели!

Входът е свободен!

През 2021 г. екипът на фестивала ще последва олимпийския принцип: ,,Не е важна победата, а самото участие“. Всички наши участници ще бъдат победители в отделните раздели изкуства и всички ще бъдат наградени.

Мароко – държава партньор на фестивал „Музите“

Н.Пр. г-жа Закия Ел Мидауи, посланик на Кралство Мароко в България прие поканата на Сдружение Музите, Кралство Мароко да бъде държава- основен партньор на XV Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите“. Като дипломат, който работи за сближаването и междукултурния диалог, като интелектуалец, който цени изкуството и подкрепя значими събития и като човек, отворил душата си към България и българите, тя прегърна идеята на „Музите“ и се превърна в искрен приятел на фестивала!

Тържественото откриване на фестивала ще се състои на 05.07.2021г. от 20.00 ч. на сцената на Амфитеатър „Аполония” под патронажа на Н.Пр. г-жа Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България ш със специалното участие на Нейно Превъзходителство г-жа Закиа Ел Мидауи, посланик на Кралство Мароко в Република България.

Програма:

20:00 – 20:30 – Церемония по откриването на 15-ти Международен младежки фестивал на изкуствата Музите „Музите

20:30 – 21:00 – Представяне на участниците

 21:00 – 22:00 – Мароканска вечер на сцената със специалното участие на посолство на Кралство Мароко

 22:00 – 23:00 Археологически музей (до Амфитеатъра): Коктейл за гости и ръководители на групи. Гостите ще могат да опитат известния марокански чай, храна и сладкиши.

 

Източник: Посолство на Кралство Мароко в България