Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“

Публикувано:
12:43ч / 24.08.2017г
Брой прочитания:
465
Брой коментари:
0

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55). Организатор е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в рамките на проекта „Седмичен фестивал „От нашата ферма – с любов за Вас“, който фондацията изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и район „Средец” на Столична община.

И на осмото издание на Фестивала „От нашата ферма – с любов за вас!“ на 23 август имаше разнообразие на автентични храни на малки производители от страната. Този път хит беше лимецовото мюсли на био производителката Надя Петкова от с. Труд, Пловдивско.

Друг оригинален продукт беше биооцет от шипка, арония, бъз, малина и годжи бери на производителката Лидия Заркова от от с. Долно Белотинци, Монтанско. На сергията, където се продаваха различните варианти на този оцет, можеше да се опита и прясно годжи бери, което обикновено у нас се продава сушено. Пак там се предлагаха и ликьори от дренки, какис, боровинки, арония, зелени орехчета.

На фермерския фестивал имаше и органични вина „Никопол“ – червено и розе, както и вино „Елиа“ на производителката Албена Симеонова. На повечето от сергиите можеше да се види голямо разнообразие от мед. Някои от производителите бяха дошли лично на фермерския фестивал като Надя Петкова от с. Труд, Пловдивско, която представи своето лимецово мюсли и почерпи с малиново смути.

Още снимки от фермерския фестивал може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук.

Източник: www.evropaworld.eu