Германо-българската индустриално-търговска камара представи публикацията си „Жените лидери в България. Истории на успеха“

Публикувано:
14:14ч / 02.12.2022г
Брой прочитания:
194
Брой коментари:
0

На  1 декември  2022 г, в зала „Европа“ на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) се състоя официално представяне на публикацията „Жените лидери в България. Истории на успеха“. Проведена бе нетуъркинг среща на жените лидери в бизнеса сред фирми членове на Камарата.

Събитието откри и модерира д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК, който подчерта, че с тази публикация ГБИТК има за цел да насочи вниманието към жените лидери, които своевременно разпознават и създават водещи тенденции, влагайки цялата си енергия за постигането на общополезни цели. Тези дами споделят за свои впечатляващи резултати при изграждането на едно устойчиво бъдеще и представят свои успешни истории, каза той.

В събитието се включи и Мориц Зайлер, ръководител на „Икономически отдел“ към посолството на Фeдерална република Германия в България, който поздрави участниците в срещата и подчерта, че темата е от особено значение и важност за Посолството.

Д-р Мая Найденова, вицепрезидент на ГБИТК и председател на специализирана комисия „Право“, която участва в изданието с предговор, говори зa важността за постигане на равнопоставеност между мъжете и жените.

Цветанка Минчева, председател на Съвета на жените в бизнеса в България, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк, изтъкна доброто развитие на българския бизнес в момента, въпреки всички съществуващи предизвикателства. Голяма част от този бизнес се ръководи от дами.

Гост лектор на събитието бе Кристина Крънчева, международен консултант по корпоративен етикет и протокол, основател и управител на СМ Consulting. Тя запозна всички гости с тънкостите на онлайн бизнес етикета.

На нетуъркинг коктейла след събитието всички участници имаха възможност да обменят свои идеи и опит.

Публикацията „Жените лидери в България. Истории на успеха“ може да намерите в електронен вариант тук.

 

Източник: Германо-българската индустриално-търговска камара