Италианска гала вечеря по повод изложението Interfood & Drink

Публикувано:
18:09ч / 12.11.2018г
Брой прочитания:
446
Брой коментари:
0

Незабравима италианска гала вечеря се състоя на 8 ноември в Зала „Средец“ на София Хотел Балкан (Шератон). Тя беше организирана от директора на софийския офис на ИЧЕ – Агенция, г-жа Алесандра Капобианко, а ястията приготви звездният шеф Катерина Чераудо.

IMG_0037Събитието се проведе по повод колективното италианско участие в изложението Interfood & Drink (София, 7-10 ноември 2018 г.), организирано от ICE –Agenzia в рамките на Piano Export Sud II – програма в подкрепа на малките и средни предприятия от Южна Италия.

При официалното откриване говориха Н.Пр. Стефано Балди, посланик на Италия у нас, както и самата Катерина Черауро. Едва 32-годишна тя вече е постигнала висота в гастрономичното изкуство. Гостите имаха възможност да опитат нейните специалитети от родната й Калабрия, които се отличават с простота на приготвянето и фин вкус.

Към вечерята бяха поднесени уханни италиански вина.

В началото и в края на събитието бяха показани кратки филми, посветени на италианското майсторство в създаването на храни. Финалният филм беше заснет във фермата на шеф Катерина Чераудо, където семейството й пази традицията на калабрийската кухня и произвежда продуктите за нея.

Източник: www.evropaworld.eu