Италия с най-голямото международно участие на Webit Festival Europe 2018

Публикувано:
07:30ч / 26.06.2018г
Брой прочитания:
186
Брой коментари:
0

За първи път в рамките на XV Италиански фестивал в България ИЧЕ – Агенция организира най-голямото чуждестранно участие на Webit Festival Europe 2018 „Преоткриване бъдещето на Европа“. Престижният международен форум ще се състои на 26 и 27 юни 2018 г. в Арена Армеец и се провежда в рамките на българското председателство на Европейския съвет и по време на Европейската седмица на цифровите технологии и иновациите. Събитието събира на едно място европейските политици в сферата на технологиите и цифровизацията и световните лидери в иновациите – от топ мениджърите на класацията Fortune 500 до най-влиятелните предприемачи и представители на академичните среди в света.

През последните 7 години секторът на информационните и комуникационните технологии е утроил оборота си и в него са заети около 52.000 души, като се характеризира с високо ниво на технологична компетентност, ниски разходи за развитие и предоставяне на комплексни услуги. На първо място е развитието на телекомуникациите, следвани от облачните технологии и мобилните приложения. На изложението се очаква да присъстват около 7000 участника и 200 от най-иновативните стартиращи предприятия в Европа.

Италианските фирми ще представят технологии и иновации, свързани с визуалното разпознаване, виртуалната реалност, със социалните мрежи и мобилните приложения, иновативни технологии за чист въздух, технологии, свързани с интернет на нещата и технологии за събиране и обработване на данни. В рамките на събитието и ще се проведе семинар на тема „Фокус върху света на италианските стартиращи предприятия”, организиран от ИЧЕ – Агенция в сътрудничество с Италианската търговска камара в България и Конфиндустрия България.

Семинарът ще бъде открит на 26 юни в 13.10 ч. от посланика на Република Италия Н. Пр. Стефано Балди, а приветствия ще отправят директорът на ИЧЕ-Агенция Алесандра Капобианко, президентът на Италианската търговска камара в България Марко Монтеки и президентът на Конфиндустрия България Мария Луиза Мерони. Политическият съветник по въпросите на Иновациите и стартирщите предприятия към Главана дирекция Индустриална политика, конкурентноспособност и малки и средни предприятия на Министерство на икономическото развитие на Италия Матия Корбета ще запознае присъстващите с италианския закон за стартъпите като добра европейска практика.

Проф. Джузепе Саконе, представител на Университета за дистанционно обучение „Пегасо” и „Университас Меркаторум“, и президент на Европейския политехнически университет, ще засегне въпросите за стартиращите университети, дигиталните иновации и дистанционното и онлайн образование и обучение. Изпълнителният директор на Digital Magics и президент на Националната асоциация на предприятията за информационни и комуникационни технологии и потребителска електроника (Anitec – Assinform) Mарк Гай ще говори за италианския път към индустрия 4.0.

На втория ден президентът на Иноварс (Асоциация на спин-оф и иновативните предприятия) и професор от катедрата по Инженерство и иновации на Университета в Саленто Анджело Корало ще запознае публиката с екосистемата за стартиращи иновативни предприятия в област Пулия. В семинара ще вземат участие и представителите на фирмите изложители ARGO Vision www.argo.vision, Innova www.innovame.it, Is CLEAN AIR Italia www.iscleanair.com, Keplero www.keplerotech.com, My Take It www.mytakeit.com, Roialty www.roialty.com, Ubique www.ubiqueict.com, VERSO www.getverso.co.

Алесандра Капобианко

Директор на ИЧЕ – Агенция София

Източник: ИЧЕ – Агенция