Изложение за висшето образование в Чехия

Публикувано:
09:08ч / 18.03.2018г
Брой прочитания:
284
Брой коментари:
0

На 17 март т.г. в Чешкия център в София се състоя първото изложение на чешки университети. На него бяха представени висши училища с техническа, икономическа и художествена насоченост.

На единия от щандовете посетителите можеха да получат информация за Академията за приложни изкуства в Прага (Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze), Факултета по икономика и управление на Масариковия университет в Бърно (Faculty of Economics and Administration, Masaryk University), Ветеринарен и фармацевтичен университет в Бърно (Veterinární a farmaceutická univerzita Brno), Южночешкия университет в Ческе Будейовице (Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích), Университетът „Томаш Бата“ в град Злин ( Tomas Bata University in Zlín ) и Филмовата академия на Мирослав Ондржичек в Писек (Filmová akademie Miroslava Ondříčka v Písku a SVOŠF Písek).

DSC00121_Easy-Resize.comКачествено образование дават и Чешкият земеделски университет в Прага (Česká zemědělská univerzita v Praze), Икономическият университет в Прага (University of Economics, Prague), Чешки технически университет в Прага (Study at CTU in Prague) и Химико-технологичният университет в Прага (VŠCHT Praha).

Много добре подготвени експерти отговаряха компетентно на всички въпроси за системата на висшето образование и условията за следване в Чехия. На снимката вляво е Олег Фетисов, „посланик“ на престижния Чешки технически университет в Прага – CTU.

Освен двата щанда с информационни материали имаше прожекции на филми за чешките висши учебни заведения. В тях се предлага обучение на анлийски, което е срещу заплащане, докато обучението на чешки език е безплатно. Знаещите чешки млади българи ще се ползват от това предимство.

Още снимки от изложението може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук.

Източник: Чешки център и www.evropaworld.eu