Кабаретистът Дитер Нур връчва дарение на SOS Детски селища България

Публикувано:
10:40ч / 04.04.2017г
Брой прочитания:
276
Брой коментари:
0

По покана на Германското посолство в София Дитер Нур, един от най-популярните кабаретисти в Германия, ще изнесе кабаретно шоу в Театър „Българска армия“ на 4 април 2017 г. от 19.00 ч. На сцената на театъра той ще връчи на представители на SOS Детски селища България дарение в размер на 23 467 евро.

Средствата са събрани от представление – бенефис на Дитер Нур на 23-ти ноември 2016 г. в Хамбург, Германия. Благотворителното събитие се състоя благодарение на Дитер Балман, който от 35 години организира дарителски инициативи за SOS Детски селища. С дарените средства в България ще се реализира проект за подпомагане образованието на младежи от SOS Младежките домове в Со- фия, Велико Търново и Габрово, както и за финансова подкрепа на студенти.

Паралелно с професията си на кабаретист и водещ на собствено предаване, Дитер Нур се ангажира и с различни проекти в полза на SOS Детски селища – с изложби на собствени фотографии, участия в медийни събития и информация за SOS Детски селища при гостуване в телевизионни предавания, собствени pro bono кабаретни представления, както и призиви за дарения на неговата страница във фейсбук. „Международната организация SOS детски селища е глобален актьор по въпросите на социалния ангажимент. Затова аз ги подкрепям!“, казва Дитер Нур.

През последните години приоритет за него стават програмите за образование и включване в пазара на труда на младежи, отглеждани в SOS-селища и SOS приемни семейства, както и програмата „Подкрепа на семейството“, насочена към деца, които са в риск да загубят грижата на родителите си.

Източник: Посолство на Германия в София