Концерт за 10-годишнината на „Бендида“

Публикувано:
14:53ч / 12.11.2018г
Брой прочитания:
363
Брой коментари:
0

С впечатляващ концерт група „Бендида“ отбеляза на 10 ноември т.г. 10-годишнината от създаването си в клуб Mixtape-5. Концертът беше разделен на три части. В първата заедно с групата пя Академичен хор „Св. Параскева“ при Националната художествена академия, във втората прозвучаха изпълнения на рок група „Конкурент“, а в третата се вкючиха някогашни членове на „Бендида“, които впоследствие са я напуснали, но остават завинаги свързани с нея.

Солистката Кремена Николова сподели с публиката, че отдавна е имала идея за съвместна изява с Академичен хор „Св. Параскева“, в който е пяла още по времето, когато той е бил ръководен от незабравимата Петя Павлович. Днес традицията на хора продължава под диригентството на д-р Галина Луканова, която вече за втори мандат е председател на Българския хоров съюз. Клавиристката в първата част на концерта, Йоана Петрова, също е пяла в този хор. Със сигурност оригиналното съчетание между хорова музика и метъл ще бъде очаквано с интерес и в бъдеще.

Богатството от стилове беше допълнено от рок група „Конкурент“, също възторжено посрещната от присъстващите в залата.

По повод 10-годишнината на „Бендида“ специални поздравления заслужава и фронтменът, композиторът Вини Атанасов, автор на песните на групата.

Концертът зареди публиката с позитивни емоции и на моменти я караше да танцува!

Още снимки от концерта може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук.

Източник: www.evropaworld.eu