„Мелодията на вятъра“ – концерт на квинтет Анемос

Публикувано:
17:40ч / 14.02.2017г
Брой прочитания:
248
Брой коментари:
0

Италианският културен институт представя пред българската публика духов Квинтет Анемос. Датата на събитието е 16 февруари, 19:00ч. в Концертната зала на Централен военен клуб в София.

Квинтет Анемос
Квинтет Анемос

Квинтет „Анемос“ се ражда през 2008г. от вдъхновението на петима млади музиканти от област Фриули Венеция Джулия, които имат голямо желание да спечелят известност с широкия репертоар за духови инструменти в разцвет от XVIII век до наши дни. Името на състава произлиза от думата „вятър“ на гръцки – anemos – и асоциацията със звука.

Формацията специализира в Любляна с маестро Паоло Калигарис, фаготист на квинтет Slowind – един от най-важните състави на европейската музикална сцена.

Членовете на състава градят и самостоятелна кариера в различни оркестри, като този на Ла Скала в Милано и Театър Ла Фениче във Венеция.

Квинтетът печели многобройни награди в конкурсите: Национален конкурс за духови ансамбли в Бертиоло, Международен конкурс „Svirél“ в Штаниел (Словения), Национален конкурс в Пиове ди Сако (Падова, Италия) и Конкурс „Лилиан Караян“ в Триест.

Програмата на концерта в София ще включва произведения от съвременни европейски композитори като Нино Рота, Дьорд Лигети, Дариус Мийо и др.

Вход с покани от Италианския културен институт.

ул. Париж, 2Б – София 1000

тел. +359 2 817 04 80

www.iicsofia.esteri.it

Източник: Италиански културен институт