Международен тренинг за модерни форми „RE:LOGIA I ТРИАЛОГИЯ“

Публикувано:
11:43ч / 21.11.2019г
Брой прочитания:
219
Брой коментари:
0

Тази седмица София е домакин на първото издание на RE:LOGIA. Международното събитие се провежда в НДК и ще продължи до 24 ноември включително, като има амбицията да представи вдъхновяваща програма, включваща конференция с международни гости, лекции, работилници, пърформанси и впечатляваща изложба.

RE:LOGIA – първото по рода си събитие в България, ще покаже иновациите, обединяващи култура, наука, изкуство и нови технологии в контекста на световните STE(A)M тенденции.
Събитието беше открито от Генералния директор на Европейската организация за ядрени изследвания (CERN/ЦЕРН) д-р Фабиола Джаноти – един от най-изтъкнатите физици в света и първата жена, застанала начело на ЦЕРН.

Тази година темата е „ЧОВЕШКОТО ИЗМЕРЕНИЕ“, а тренингът ще събере 42-ма световни пионери в областта на образователните, изследователските, бизнес и културните форми в контекста на световните STE(A)M тенденции обединяващи наука, изкуство и технология – водещи личности, ментори и творци от Европа и света.Сред лекторите са Д-р Дориян Колунджия, който ще представи проекта “Музея на Бъдещето“, който се открива догодина в Дубай, Д-р Микаел Катаракис, ръководещ най-добрия център за иновации в Гърция, Проф. Кели Снук, астрофизик от NASA, която възражда метода на изследвания на Кеплер и е разработила MI.MU ръкавиците, с които Ариана Гранде прави музика по време на световното си турне. Изключителната селекция от гости на RE:LOGIA ще направи уникален по рода си крос-дисциплинарен тренинг за иноватори, преподаватели, студенти, ученици и хора с различни професии, които проявяват интерес към новите експериментални форми, обединяващи науката, изкуството и технологиите.

RE:LOGIA се разделя на три основни модула, включващи конференция с международни гости, страхотна изложба и няколко работилници, а в рамките на 4 дни ще ще бъдат разгледани теми за емоционална интелигентност, STEAM образованието и дизайна на изживяването.

Пълната програма на събитието може да видите тук.

Входът е свободен.

Събитието се организира под почетното председателство на Министерство на образованието и науката, от Фондация “Art & Science research” и Националната художествена академия.

Партньoри:

Министерство на културата / Aalto University / America for Bulgaria / Nokia Bell Labs / Open Science Hub / Столична община / Технически Университет – София / Austrian Embassy Sofia / Goethe-Institut Bulgarien / Microsoft / Galerija 12+ / Universiteit Leiden / Leiden University / FH Vorarlberg / Elektrick.me / DEMOBAZA

Допълнителна информация ще намерите в събитието:
Relogia | Триалози 19-24 Ноември 2019

Източник: Бюро "Творческа Европа" България, офис Култура