„Митове на нашето време” – лекция на акад. Умберто Галимберти

Публикувано:
08:08ч / 30.03.2018г
Брой прочитания:
410
Брой коментари:
0

В края на тази седмица, по инициатива на фондация „Междукултурен диалог”,  за първи път у нас ще дойде известният италиански философ, социолог и психоаналитик  акад. Умберто Галимберти. Името му е от световна величина, но за съжаление няма нито един текст, публикуван на български език.

Академик У. Галимберти е преподавател по философия във Венецианският университет и известна обществена фигура. Той е  един от малкото европейски философи, чийто трудове са насочени не само към научните кръгове, но и към популярния читател. Издал е повече от 30 книги с продажби от над 1 млн. екземпляра. Това, което го е направило толкова популярен, е неговия дълбок и в същото време разбираем анализ на феномените в съвременното общество.

Галимберти е не само специалист в сферата на тълкуването на съвременният светоглед и неговите проблематики, но и в посочване на пътищата за излизане от кризите и парадоксите, които самото общество създава. Проникновенията в неговите лекции и книги са истинска наслада за онези, които не само искат да разберат света, в който живеят, но желаят да живеят смислено и пълноценно.  По тази причина той е търсен и ценен събеседник – участва в десетки ТВ и радио предавания, политически и социални дебати, научни конференции, беседи, симпозиуми, семинари и др.

 Лекцията му „Митове на нашето време” в Столична библиотека – Американски център на 30 март 2018 г. (петък) е първата му среща с българска публика, което превръща гостуването му у нас в истинско академично и интелектуално събитие.

 

Източник: Столична библиотека