Млади музикални дарования зарадваха столичани

Публикувано:
11:20ч / 28.11.2017г
Брой прочитания:
295
Брой коментари:
0

Впечатляващ концерт от класически и съвременни музикални произведения прозвуча на 26 ноември 2017 г. в сградата на Съюза на архитектите в София.

DSC06258Младият композитор и пианист Марио Йоцов (на снимката вляво) организира поредното си събитие с участието на талантливи вокалисти и инструменталисти. В програмата имаше арии и дуети от опери и мюзикъли, както и солови изпълнения, които предизвикаха буря от аплодисменти в препълнената зала.

Гвоздеят на вечерта бе интерпретацията на концерта „Аранхуес“ от Хоакин Родриго, поднесен на публиката от Марио и китариста Васил Игнатов. Тази композиция е добре известна, но само на живо може да се види колко е трудна за изпълнение. Човек има нужда от няколко пръста в повече, за да изсвири на китара сложната партитура. Васил показа майсторството си и при изпълнението на рядко изпълнявано  у нас произведение на Паганини.

Не по-малко възторг предизвикаха младите певици Теодора Маркова и Лидия Кулекова, които демонстрираха невероятен диапазон и артистично присъствие при интерпретациите си на творби от Пучини, Чайковски и Андрю Лойд Уебър.

Божидар Дюлгеров показа един нов прочит на известната „Ария на клеветата“ на Дон Базилио, а Божидар Пенев даде един издигащ духа завършек на вечерта с You Raise Me Up от Ролф Льовланд.

Повече снимки от концерта може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук.

Още за Марио Йоцов на сайта ни:

Марио Йоцов – добрият вълшебник на музиката и приятелството

 

Източник: www.evropaworld.eu