Н.Пр. Мохамед бен Али Алнуейми се срещна с български журналисти

Публикувано:
11:31ч / 04.04.2016г
Брой прочитания:
382
Брой коментари:
0

Великденска украса в резиденцията на Н.Пр. Мохамед бен Али АлнуеймиВ резиденцията на Н.Пр. Мохамед бен Али АлнуеймиН.Пр. Мохамед бен Али Алнуейми, посланик на Катар у нас, се срещна с български журналисти в своята резиденция в София. Посланикът сподели удовлетворението си от развитието на отношенията между неговата страна и България, за което свидетелства официалното посещение в емирство Катар на президента Росен Плевнелиев през 2014 г., както и визитата на премиера Бойко Борисов с група български министри през 2015 г.

В близко бъдеще ще бъде открита съвместна българо-катарска фирма, която ще се занимава с износ на българска селско-стопанска продукция. В нея ще има по равен брой служители от двете страни.

Н.Пр. Мохамед бен Али Алнуейми сподели огорчението си от атентатите в Брюксел и несъгласието си с тях. В знак на уважение към християнските традиции в резиденцията му има великденска украса – шарени яйца, кокошки от слама и др.

Великденска украса в резиденцията на емирство Катар в СофияВ С аромат на сандалово дървотрадициите на различните народи винаги има сходства. В даден момент в резиденцията се разнесе ароматен дим, както когато в християнските къщи са кади с тамян. Този аромат обаче беше по-различен. Оказа се, че в метален съд са запалени парченца сандалово дърво, чиито въглени излъчват екзотична миризма – тя се просмуква в дрехите и в косите и може да бъде усетена часове по-късно.

В края на срещата Н.Пр. Мохамед бен Али Алнуейми лично връчи на всеки от гостувалите в резиденцията му журналисти албум за историята и съвремието на емирство Катар.

Изказваме благодарност на посолството за предоставените снимки от срещата.

Още снимки може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук.

 

Източник: www.evropaworld.eu