Наградени испански журналисти в България

Публикувано:
09:33ч / 18.12.2019г
Брой прочитания:
278
Брой коментари:
0

Посолството на Испания в България изразява задоволството си от признанието на българските институции към труда на испанските журналисти, пребиваващи в страната. Н. Пр. г-н Алехандро Поланко, директорът на Институт Сервантес Мария Луиса Сантос и съветникът по образователните въпроси към испанското посолство Анхел Сантамарияи присъстваха на седмото издание на връчването на наградите на Сдружението на испаноговорящите журналисти в България и Съюза на българските журналисти „Светове и цветове – 2019”. През годините конкурсът се е утвърдил като референт, който откроява и награждава публикациите, съдействащи за по-доброто опознаване между испаноезичния свят и България, като отговаря на най-високите журналистически стандарти.

Посланикът на Испания наградѝ журналиста Хосе Антонио Санчес за издаването на книгата му „Хотел Европа“, която провежда задълбочено изследване на мигрантските потоци в България между 2013 г. и 2016 г., когато е пребивавал в България.

В друга церемония Министерството на туризма връчи годишната си награда за туризъм 2019 г. на испанската журналистка Марта Рос за блога ѝ „Испанска майка в България“, чрез който популяризира Велико Търново, град побратимен с Толедо от 1983 г. Четвъртото издание на церемонията се проведе в присъствието на Министъра на туризма, председателя на НС, министри, депутати и други личности.

Още по темата на сайта ни:

Награди на Сдружението на испаноговорещите журналисти за 2019 г.

 

Източник: Посолство на Испания в България