Наградиха победителите в IV конкурс за най-успешна иновативна фирма за 2016 г.

Публикувано:
12:25ч / 25.04.2017г
Брой прочитания:
198
Брой коментари:
0

Церемония по награждаването на победителите в Четвъртия конкурс за най-успешна иновативна фирма и най-добър иновативен проект за 2016 г. се състоя в Българската търговско-промишлена палата на 20 април 2017 г. Организатори на събитието са Съветът по иновации и развитие на технологиите при БТПП (СИРТ) и БАН, със съдействието на Банка ДСК.

Комисия с председател акад. Никола Съботинов – бивш председател на БАН, чл. кор. Костадин Ганев – зам.-председател на БАН, представители на бизнеса и науката, оцениха най-добрите проекти в две категории:

В категория НАЙ-УСПЕШНА ИНОВАТИВНА ФИРМА награди получиха:

  • На 1-во място са класирани 2 фирми АЛМОТ АД и  СЕНСАТА ТЕХНОЛОДЖИС БЪЛГАРИЯ ЕООД
  • На 2-ро място ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТЪЛС ЕАД
  • На 3-то място ИНКОТЕКС АД.

В категория НАЙ-ДОБЪР ИНОВАТИВЕН ПРОЕКТ награди получиха:

  • На 1-во място проекта „ACOMIN“ (ADVANCED COMPUTING FOR INNOVATION) на екип на Института по информационни и комуникационни технологии – БАН
  • На 2-ро място ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ ЕАД
  • На 3-то място ДЕНДРИТ ЕООД
  • Специална награда бе присъдена на СМОЛ ФУТ ООД.

Наградите бяха връчени от зам.-министъра на икономиката Лъчезар Борисов, председателя на БТПП Цветан Симеонов, председателя на БАН акад. Юлиян Ревалски, председателя на Патентно ведомство Петко Николов, съпредседателите на СИРТ Йосиф Аврамов и акад. Никола Съботинов, изп. директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, зам.-изп. директор на ИАНМСП Никола Стоянов.

На церемонията по награждаването присъстваха представители на научната общност, на малкия и средния бизнес, на браншови организации.

Повече информация за наградените фирми и проекти  ТУК

Източник: БТПП