Найден Тодоров е „Музикант на 2018 година“

Публикувано:
13:34ч / 09.05.2019г
Брой прочитания:
334
Брой коментари:
0

МУЗИКАНТ_НА_ГОДИНАТАСлушателите на предаването „Алегро виваче“ по програма „Хоризонт на БНР определиха диригента Найден Тодоров, директор на Софийската филхармония, за  „Музикант на годината“. Това му се случва за втори път (първият беше през 2012 г.). В 28-годишната история на наградата досега само Райна Кабаиванска и Теодосий Спасов са получили двукратно отличието. От сцената на зала „България“ той благодари на публиката и на двата важни оркестъра в своя живот – този на БНР, с който е имал изключителни успехи, и на любимата Софийска филхармония, която преди 2 години преобърна живота му. Маестро Тодоров е убеден, че наградата е резултат от прекрасните концерти в юбилейния 90-и сезон на Филхармонията.

КВАРТО_ПРИЗТой ще излезе отново на пулта пред любимите филхармоници на 30 май, когато заедно ще представят Четвъртата „Романтична“ симфония на Брукнер и концерта за цигулка на Макс Брух със солист Божидара Кузманова.

Още една награда отиде при състав на Софийската филхармония (снимката вдясно). Тя е за Кварто квартет в колаборация с Вая Денс Студио бяха отличени в категорията „Проект на годината“ за музикалния спектакъл за деца „Кармен“.

На 1 юни в зала „България“ те ще представят своя нов проект „Вещици и магьосници“.

Източник: Софийска филхармония