НОЩ НА ИДЕИТЕ 2021

Публикувано:
21:08ч / 27.01.2021г
Брой прочитания:
168
Брой коментари:
0

Френският институт в България организира „Нощ на идеите“, на 28 януари 2021 г. от 15:10 ч до 21:00 ч. С оглед на епидемичната обстановка, тази година изданието ще се проведе изцяло онлайн и ще може да бъде гледано в платформата ZOOM или на фейсбук страницата на Френския институт. Вход свободен с предварителна регистрация.

Организиранa в целия свят от Френския институт в Париж, „Нощта на идеите“ е ежегодна среща, посветена на свободния обмен на идеи и знания. С оглед на сътресенията, които пандемията от Covid-19 предизвика, тази година „Нощта на идеите“ избра темата „Близки“.

От театър към геополитика, преминавайки през литературата, околната среда, психотерапията, как тази пандемия промени света в който живеем? Могат ли театърът и артистите да имат ключова роля, за да се научим отново да бъдем заедно? Кризата от Covid-19 напомни ли ни колко важна е природата за нашия ежедневен живот и за нашата иконoмика? Време ли е да преосмислим изолацията, дистанцията като възможност да преоткрием парадоксална близост със самите нас? Какви са последиците от дистанцията и изолацията върху нашите отношения и здраве?

Това са само част от въпросите, на които ще се опитат да отговорят от Франция, Германия, Испания и България, режисьорите Галин Стоев и Иван Пантелеев, театралният критик Мира Тодорова и писателката Луиза Еченике, психотерапевтът Ирина Кирякова, журналистката Ирина Недева и председателят на Софийския форум за сигурност Йордан Божилов, представителят на сдружение „За Земята“ Данита Заричинова, журналистите Доминик Пединиели и Даниел Бомбер, Ромен Бертран от Сианс По Париж, доцентът по френска литература  Адриен Каваларо, дипломатът Пиер Андрийо и младата френска активистка Камий Етиен.

Да отпразнуваме заедно „Нощта на идеите“!

За повече информация, посетете сайта на Френския институт в България  www.institutfrancais.bg

В рубриката Francophonie на сайта ни може да прочетете информацията на френски език.

Източник: Френски институт в България