Нов гръцки сайт за природни забележителности

Публикувано:
15:44ч / 07.10.2021г
Брой прочитания:
361
Брой коментари:
0

Наред с гръцкоезичните медии и англоезичната „Кийп токинг Грийс“ (www.keeptalkinggreece.com) разпространяват новината, че Гърция лансира уeбстраница за природни резервати, защитени природни обекти, планински убежища, минерални бани, културни обекти“.

Сведения относно защитените природни обекти в Гърция, но и планински хижи, информационни центрове и музеи, паметници и археологически обекти, ски курорти, влажни зони, планини и минерални извори могат да бъдат намерени на стартиралата наскоро уебстраница VisitGreekNature, която цели да промотира като туристически дестинации защитените природни места в Гърция. Сайтът https://visitgreeknature.gr/ е създаден от музея „Гуландрис“ за естествена история и Гръцкия център по хабитати и влажни зони ( the Hellenic Center for Habitats – Wetlands), с финансиране от Green Fund. Той бе представен на online събитие, от представител на музея – Лена Хадзийордану. Сайтът използва нови методи за показване и промотиране на защитени местности.

Сайтът представя всички защитени райони в континентална и островна Гърция, като отделя равностойно внимание на природните и културни обекти в страната и целта е да осветли тяхното значение и стойност за отдих и развлечение. Насочен е към широка аудитория, включваща агенции, институции и научната общност, както и към неспециалисти любители на природата, като същевременно е и леснодостъпен и удобен за ползване.

Хадзийордану подчертава, че сайтът вече е привлякъл интереса на много хора, ако се съди по регистрираните в него мнения и коментари. Той може да бъде разгледан на линк: www.visitgreeknature.gr

* За Аркудорема във Валя Калда (Valia Kalnta) виж чрез arcgis.com

Здравка Михайлова, Атина

Източник: www.evropaworld.eu