Изложба на съвременния словенски дизайн „Бъдещето на живота“

Публикувано:
09:26ч / 06.10.2021г
Брой прочитания:
182
Брой коментари:
0
Барбара Беричич
Весела Кондакова

Галерия Depoo на ул. Врабча 12 е домакин на изложбата на съвременния словенски дизайн „Бъдещето на живота“.

Разработена в сътрудничество между Центъра за творчество/МАО и Министерството на външните работи на Република Словения, изложбата е промоционално събитие, организирано в рамките на словенското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Изложбата бе официално открита на 5 октомври т.г. от г-жа Барбара Беричич, първи секретар в посолството на Словения у нас, и г-жа Весела Кондакова, заместник-министър на културата.

Бояна Гяурова и Адриана Андреева

В откриването участваха Адриана Андреева и Бояна Гяурова от Студио Комплект, които изразиха задоволството си, че след представянето на изложбата в галерия Depoo до 17 октомври т.г. тя ще може да бъде видяна и в поредното издание на организирания от тях в София фестивал за дизайн МЕЛБА през ноември .

32-та артикула, представени в изложбата, прeдвиждат бъдещето на нашето ежедневие, когато суровините вече няма да са налични в изобилие, производствените методи и човешките ресурси ще трябва да се рационализират, а продуктите да се адаптират към ново поколение потребители, които очакват персонализирани решения. Те се характеризират с иновативна и технологично напреднала продукция, която производителите и дизайнерите съчетават с огромната си любов към живота и природата.

Представените артикули съчетават креативността и визията за предприемачество. Те подчертават историите на модерни брандове, които изразяват функционалност, страст, новаторско приложение на материалите (най-вече дърво) и нови техники за производство, основани на местното занаятчийство и усъвършенстваните методи за устойчиво производство.

Изложбата е организирана от:

Центъра за творчество

Министерството на външните работи на Република Словения

Министерството на културата на Република Словения

Посолството на Република Словения в София

Център за творчество

Музей на архитектурата и дизайна (МАО)

Русянов площад 7,1000 Любляна

Т: +386 (0) 1 548 42 70

media@czk.si

Куратори: г -жа Зала Кошник и г -жа Мика Цимолини

Ръководител на Центъра за творчество: г-жа Аня Зорко

 

Източник: Посолство на Словения в София