Нова магистърска програма във Виенския университет

Публикувано:
08:32ч / 21.05.2021г
Брой прочитания:
381
Брой коментари:
0

Бюрото за международни връзки на Община Виена Ойроком-ПР отговаря от името на общината за провеждането на задочната магистърска програма „Международни отношения и градски политики“, която стартира през зимния семестър на 2021 г. във Виенския университет за приложни науки Кампус (FH Campus Wien). Чрез нея днешните и бъдещи лидери могат да развият и усъвършенстват своите управленски възможности.

Управление, но компетентно

Курсът се провежда на английски и е насочен най-вече към специалисти, които вече работят на ключови позиции в международни или общински институции и организации. В рамките на специализацията те ще обогатят знанията си в областта на такива актуални теми като „Градски политики“  и „Международни отношения“.

Да се учим от най-добрите виенски практики

Благодарение на сътрудничеството с Община Виена специализантите ще се запознаят с отличен „модел за подражание“ в областта на комуналните услуги, който много големи градове от цял свят често използват като пример за най-добри практики. Виенският опит в административно-политическите процеси ще послужи на участниците като важна насока за решения и действия за компетентно справяне с предизвикателствата в професионалната им дейност.

Магистърската програма, която започва през октомври 2021 г., ще се проведе в рамките на четири семестъра и е платена. Съществува и възможност за финансово подпомагане. Кандидатстването онлайн вече е възможно.

Допълнителна информация

Магистърска степен „Международни отношения и градски политики“ – английски: https://www.fh-campuswien.ac.at/en/studies/study-courses/detail/international-relations-and-urban-policy.html

Източник: Бюро за международни връзки на Община Виена в София